Zabava

Gostilna: Edi v resnici drugačen, kot je videti!

Tomaž Mihelič/Lady
22. 11. 2014, 10.25
Posodobljeno: 9. 8. 2017, 09.55
Deli članek:

Pri prijateljih, domačinih in družinskih članih Edija Vižintina, ki je v oddaji Gostilna išče šefa navduševal s svojo čutnostjo, kuharskim znanjem in voljo do ustvarjanja specialitet, smo se pozanimali, kakšen je simpatični kuhar v vsakdanjem življenju. Na prvi pogled je dominanten, a ko ga spoznate, začutite, da je s tetovažami in velikanskimi uhani okrašeni Primorec vse prej kot robusten. Z eno besedo bi ga lahko poimenovali srček, tako kot mu pravi ljubezen njegovega življenja, Etienne Dobič.

Facebook

Tisti, ki pravijo, da gre ljubezen skozi želodec, bodo gotovo navdušeni nad kuhinjo Edija Vižintina. Prikupni Primorec je že kot najstnik veliko časa preživel za štedilnikom, zato je razumljivo, da je postala kulinarika del njegovega življenja. Bolje kot z besedami se izraža s svojo hrano, vsaj tako sam pravi, o njem pa so bili zelo zgovorni prijatelji in družinski člani, ko smo jih pobarali, kakšen je njihov Edi. »Medtem ko so se njegovi vrstniki podili za dekleti in ušpičili kakšno neumnost, se je on uril med lonci in izumljal nove recepte,« smo izvedeli od njegovih Ankarančanov. Veliko raje kot v ponočevanju in brezglavem zabavanju je svoj ventil za sproščanje odvečne energije našel v naravi in adrenalinskem športu. Pohodi v hribe, plavanje, nabiranje zelišč na prostranih travnikih – vse to je v njem vzbudilo pravi spokoj in morda je prav ta nežna, čutna plat presenetila gledalce, ki so na prvi pogled pričakovali, da bo Edi dominanten kuharski vajenec, ki bo hotel imeti vse pod nadzorom. Nered v šovu slabše prenaša, kar je eden izmed razlogov, da je včasih videti malce izgubljen, so nam še povedali bližnji, ki si želijo, da bi mu uspelo priti do konca. 

Ustvarila si bosta družino

Kako velik srček je Edi, dobro ve njegovo dekle Etienne Dobič. Nedavno sta se preselila v svoj prvi skupni dom. Drug drugemu sta v neizmerno podporo, temnolaska pa uživa v kuharskih specialitetah, s katerimi jo razvaja. Etienne je zadolžena za komuniciranje z njegovimi oboževalci na družbenih medijih, kjer je zelo aktivna in v vsaki oddaji trepeta s svojim dragim. Na zadnjem izločanju je bila v studiu in je s solzami v očeh spremljala, ali bo Ediju le uspelo premagati neizkušenega ljubljenca najstniških gledalk Anžeta Šoštariča, ki je pred tem iz igre poslal že nekaj nadarjenih kuharjev. Skala se ji je odvalila od srca, ko je voditeljica Lili Žagar razglasila izide telefonskega glasovanja, in z Edijem sta v znamenje zmagoslavja skupaj skočila visoko v zrak. Ko so izklopili kamere, sta se še nekajkrat poljubila in se s težkim srcem poslovila.

Zmaga bi obema pomenila veliko, saj bi lahko s finančno injekcijo resneje razmišljala tudi o družini. Ta obema veliko pomeni in sploh Edi je neznansko navezan na svoje domače, ko pa ga vidimo s kužki na cvetočem travniku, še bolj dojamemo njegovo čisto, nežno dušo. Povsem drugačen pa je na vratolomnih strminah, ki jih premaguje s kolesom. Spust z gorskim kolesom ali tako imenovani downhill je še ena njegova strast, saj je favorit za kuharsko zmago velik adrenalinski odvisnik. Če k temu prištejemo še unikaten videz, ki ga dopolnjujejo tetovaže in orjaški uhani, potem je jasno, da se v njem skriva cela paleta čustev. Le kdo bi lahko ob tako zanimivem in nadarjenem 34-letnem ustvarjalcu ostal ravnodušen! »Kuham s srcem in kuhinja mi pomeni vse. Zanjo živim,« je priznal, preden se je spustil v še eno pustolovščino v svojem razgibanem življenju.