Zabava

Bo končno osvojil dekle?

Alesh Maatko
21. 11. 2014, 22.21
Posodobljeno: 9. 8. 2017, 09.55
Deli članek:

Matjaž Kumelj, ki je navduševal v številnih različnih vlogah v glasbenem resničnostnem šovu, je te dni znova ponosen na svoje delo, saj je končno luč sveta ugledala njegova prva pesem Daj mi dan, za katerega pravi, da je v živahnih ritmih v stilu kantrija.

Ana Gregorič

»Pomembno mi je bilo, da bo v pesmi čim več v živo odigranih inštrumentov. To preprosto dobi drugo dimenzijo in pesem drugače diha, boljše. Tudi zaradi tega je trajalo dlje časa kot po navadi, saj je vsak inštrument treba posneti posebej, zato je bilo veliko usklajevanja, a se izplača,« nam je v uvodu pojasnil Matjaž Kumelj in dodal, da je melodija nastala pod prsti Boruta Ipavca, aranžma je naredil Grega Samar.

Ana Gregorič

Svojo zgodbo je Matjaž zaupal pevcu Miranu Rudanu in on je sestavil besedilo za pesem Daj mi dan.

»Del besedila je nastajal kar v studiu. To se velikokrat zgodi, jaz pa sem pozneje ugotovil, da zaradi tega nisem dal vsega od sebe, morda nisem bil pri stvari. Želel sem vokale snemati ponovno, saj sem se čutil, da zmorem več. Na dan snemanja sem celo malenkost spremenil tekst, ampak sem zato dobil zeleno luč,« je razložil Kumelj, ki je na vprašanje, o čem govori zgodba, odgovoril: »Pesem z naslovom Daj mi dan je bila nekako napisana po moji zgodbi, ki sem jo povedal. Velikokrat sem razmišljal o ženski, s katero se je nekaj začelo razvijati, a se ni vedno končalo dobro. Bil je kriv natrpan urnik, ki ga nekateri ne razumejo, primanjkovalo je časa. Ko sem videl, da ne gre najbolje, sem si želel, da imava samo en dan, da ji pokažem, kdo sem. Trenutno samski, a vem, da bo tudi tega konec. Mogoče pa bom kateri zapel svojo pesem in jo dokončno osvojil.« (smeh)