Zabava

Slovenija gre na Evrovizijo

am, sta
13. 10. 2014, 21.42
Posodobljeno: 9. 8. 2017, 09.55
Deli članek:

Slovenija je potrdila sodelovanje na Evroviziji, ki bo zaradi zmage bradate avstrijske predstavnice Conchite Wurst prihodnje leto na Dunaju.

Jani Ugrin, RTV Slovenija, Mediaspeed

60. evrovizijski izbor bo potekal 19., 21. in 23. maja 2015.

Ob izboru pesmi Evrovizije se v Sloveniji in v nekaterih drugih državah vedno znova pojavi vprašanje o smiselnosti sodelovanja na tem velikem, zelo dragem glasbenem šovu. Tudi za prihodnjo Evrovizijo ni bilo povsem jasno, kako bo s slovensko udeležbo, saj projekt veliko stane in se dvomljivcem ne zdi na prioritetnem seznamu nacionalke. Druga stran pa je prepričana, da Slovenija preprosto mora biti del spektakla, čeprav se uvrsti na rep lestvice.

Gre za promocijo, šov, kakovostna glasba naj na Evrosongu že dolgo ne bi igrala zelo pomembne vloge. »O načinu izbora slovenskega predstavnika na jubilejnem, 60. evrovizijskem izboru vas bomo obvestili v naslednjih tednih oziroma najpozneje ob potrditvi programsko-produkcijskega načrta za leto 2015,« so sporočilo RTV Slovenije objavili na multimedijskem portalu.

Evrovizija bo maja 2015 potekala v dunajski dvorani Stadthalle, ki je največji prireditveni prostor v Avstriji in eden od treh največjih v Evropi. Dvorana lahko sprejme šestnajst tisoč obiskovalcev. Dunaj bo za organizacijo jubilejne Evrovizije odštel 11,71 milijona evrov. Nazadnje je Slovenijo v Köbenhavnu zastopala Tinkara Kovač s pesmijo Round and Round. Uspela se je prebiti v finale, na koncu pa se je uvrstila na predzadnje, 25. mesto.