Zabava

V Celju se začenja peti jazz festival

STA/M.J.
12. 6. 2014, 08.41
Posodobljeno: 9. 8. 2017, 09.54
Deli članek:

V Celju se danes začenja peti mednarodni jazz festival knežjega mesta - Džjezz 2014. Letošnjo izdajo, ki bo potekala pod motom High Five, bo uvedel koncert Extra Banda Glasbene šole Celje s solistoma vokalistko Nušo Ofentavšek in trobentačem Aljošo Jurkoškom. Festival se bo sklenil v soboto.

Jazz Celje

V petek se bo predstavila vokalistka Dena DeRose iz ZDA z njenim kvartetom. Sledil ji bo nastop Daniela Noesiga in Jureta Pukla z NYC Quintetom, na zaključnem večeru v soboto pa bo nastopil priznani slovenski interpret Uroš Perić, ki bo s koncertom obeležil tudi 10-letnico umetniškega ustvarjanja.

Vsak večer bodo festivalskim koncertom sledil tudi t.i. odprti oder z jam sessioni, kjer se bodo lahko predstavili mladi ustvarjalci in prosto soustvarjali s svojimi starejšimi kolegi, so sporočili iz Hiše kulture Celje.

Umetniški vodja festivala, ki ga pripravljata Hiša kulture Celje in celjsko jazz društvo, je saksofonist Jaka Kopač. Festival je v minulih letih v knežje mesto privabil več kot 3000 poslušalcev iz Slovenije in tujine, njegovi odri so gostili več kot 100 slovenskih in tujih glasbenikov.

Z njim želijo uveljaviti Celje kot eno izmed osrednjih slovenskih džezovskih središč. Osrednji koncerti bodo v večernih urah v atriju Celjskega mladinskega centra.