Zabava

Da bo odgovor na nagradno igro lažji

U.K.
10. 6. 2014, 14.02
Posodobljeno: 9. 8. 2017, 09.54
Deli članek:

Še nekaj dni in zaključila se bo nagradna igra za največji festival v Sloveniji. In sklenili smo, da malce pomagamo vam, bralci, in slovenskim glasbenim skupinam.

Facebook

Še približno mesec dni je do največjega glasbenega festivala v Sloveniji, Metal Days, ki bo od 20. do 26. julija v Tolminu. Tukaj si oglejte potek nagradne igre, s pravilnim odgovorom namreč lahko petdnevno karto in si noro dogajanje v Tolminu ogledate v živo.

Seveda so glavne zvezde na festivalu pač tuji bendi in letos bo ogromno legendarnih skupin (naj omenimo Opeth, Megadeth, Moonsorrow, Inquisition, Amorphis in tako naprej). Vendar pa festival ponuja dobro priložnost tudi slovenskim skupinam. Nenazadnje je metalska scena v Sloveniji zelo dobro razvita in naši bendi po kvaliteti brez težav konkurirajo tujim priznanim skupinam. Letos bo na Metal Days nastopilo devet slovenskih skupin (te so potrjene do sedaj), ki jih bomo predstavili po abecednem vrstnem redu.

Armaroth
Fantje prav gotovo veljajo za eno najboljših death metal skupin v Sloveniji. Bend je na začetku leta 2010 navdušil oboževalce s svojim prvim demo albumom z naslovom Burning Execution. Fantje igrajo pristen death metal z brutalnimi vokali in kompleksnimi ritmi.

Black Diamond
Black Diamond so zanimiva mešanica progresive in heavy metala, ki je ravno zaradi mešanice teh dveh stilov nekaj posebnega. Posneli so album Last man standing, ki je pri kritikih požel odlične ocene.

Condemnatio Cristi
Fantje so zanimiva mešanica death in black metala. Do danes so izdali dva albuma, Incest in Soundtrack. Vsekakor bend, ki se ga splača pogledati v živo.

Cordura 
Je pravzaprav projekt enega moža – Tim Draksler (ex-Eliminator, Interceptor). Gre za progresivni projekt, ki je svoj trenutni vrhunec našel v albumu Astral Projection. Tehnično do popolnosti dovršen album, ki bi si gotovo zaslužil več pozornosti in jo bo najverjetneje tudi dobil.

Mephistophelian
So odlična mešanica brutalnosti ter brezkompromisnosti, ki jo pač death-grind bend potrebuje. Fantje so direktni in se, po domače povedano, ne zajebavajo, ampak dajo publiki točno to kar potrebuje.

Metalsteel
Metalsteel so že 'stari' mački (in mačka) slovenske metal scene. So vsekakor eni vodilnih skupin slovenske heavy metalske scene in nič ne kaže, da bi njihov zanos kaj upešal. Njihove pesmi so mešanica heavy-progresive, ki je navdušil oboževalce tako v Sloveniji kot v tujini. Isto lahko pričakujemo na Metal Days.

Space Unicorn On Fire
So zabavna mešanica starega heavy metala in progresive, nekateri pa jih primerjajo z vžigalico in sodom kerozina. Kot so se opisali, nekateri bendi pojejo o satanu, ženskah in alkoholu, oni pojejo o ženskah, vesolju in surfanju na morskih psih. DEfinitvno nastop, ki ga ne smemo zamuditi.

Within Destruction
Čeprav še niso prav dolgo na sceni, pa so Within Destruction že izdali album From The Depths in izpeljali cel kup koncertov po vsej Sloveniji. Trenutno pripralvjajo nov album, ki bo ostal zvest brutalnemu death metalu. DEfinitvno eden najboljših death metal bendov v Sloveniji, upali pa bi si kaj takšnega trditi tudi v svetovnem merilu.

Zaria
Prav zanimivo je, da v Sloveniji ni več folk-metal bendov, po drugi strani pa je za to krivo relativno veliko število glasbenikov, ki jih ta zvrst zahteva. No, Zaria so to premostili in hitro osvojili slovensko publiko.