Zabava

Jure Košir se je ponovno zaljubil

C.L.
10. 6. 2014, 11.27
Posodobljeno: 9. 8. 2017, 09.54
Deli članek:

Nekdanji alpski smučar Jure Košir spet pridno miga. Ko je po končani tekmovalni karieri začel pridobivati kilograme, je bil to znak za alarm, zato je začel intenzivno vaditi, a je moral preizkusiti kar nekaj športov, preden je našel tistega, ki ga najbolj izpolnjuje – tek. Zaljubil se je vanj.

Formaraton

»Rad tečem v naravi, po gozdu, čez travnike, v miru in tišini, daleč od mestnega vrveža. Ko pa začneš nabirati kilometre, začneš preizkušati tudi samega sebe. Zdaj je prišel čas, da odtečem svoj prvi maraton. Odločil sem se, da se bom septembra udeležil berlinskega.« Jure ne skriva, da mu je pri pripravah v veliko pomoč žena Alenka, ki je strokovnjakinja na področju športnih vadb.

»Obvlada vse, od načina treninga do regeneracije in prehranjevanja, jaz pa o tem nisem imel pojma. Maraton bo po dolgem času moj prvi veliki izziv, čeprav teh v mojem življenju ne manjka. Ponosen sem, da sem se odločil za ta podvig.« Za Jureta, očeta treh otrok, razpetega med družino in poslovnim življenjem, pomanjkanje časa ni razlog, da se človek ne bi gibal. »Vsakdo si lahko dvakrat na teden vzame eno uro in kaj naredi zase.«