Zabava

Vse o zvezdništvu v eni knjigi

K.S.; foto: Mare Vavpotič, KMA
4. 6. 2014, 15.06
Posodobljeno: 9. 8. 2017, 09.54
Deli članek:

Ljubljanski lokal As je poznan po tem, da lahko tam srečaš znane Slovence, ampak toliko, kot se jih je zbralo včeraj na predstavitvi nove knjige Slava - kup težav in razočaranj?, pa jih je bilo verjetno več kot kadar koli.

Novinarka Sonja Javornik je v knjigi zbrala teorijo in prakso iz skoraj četrt stoletja, kolikor pokriva zvezdniško dogajanje na Balkanu.

Nova knjiga bo obvezno čtivo za vse, ki jih zanima slava, saj bodo od Sonje dobili tudi kup praktičnih nasvetov, kako postati zvezda, tisti, ki jih zanima slava kot fenomen, bodo dobili kup teoretičnega znanja, največ zanimanja pa bodo gotovo pritegnile resnične zgodbice iz zakulisja, saj je Sonja, ki je znana po neposrednosti, z imeni opisala svoje bolj in manj prijetne izkušnje z zvezdniki. Zagotovo je prav ugibanje, o kom vse je pisala, povzročilo takšno zanimanje med zvezdniki, da so tako množično prišli po svoj izvod knjige.

Jonas Žnidaršič, ki je prišel na zabavo s svojo Alenko, je bil eden od prvih Sonjinih urednikov, saj sta bila v začetku 90 tih sodelavca na reviji Ž.