Zabava

Letošnje Viktorje bo vodil najbolj jezični Štajerec

R.T.
4. 6. 2014, 11.14
Posodobljeno: 9. 8. 2017, 09.54
Deli članek:

Le še nekaj dni nas loči od nestrpno pričakovanega viktorskega večera, na katerem bodo že enaindvajsetič podeljene najprestižnejše medijske nagrade v Sloveniji. V voditeljski vlogi se po petih letih vrača igralec, komik, avtor dramskih besedil in žlahtni komedijant leta 2010 Tadej Toš, pestri in raznovrstni pa bodo tudi letošnji glasbeni nastopi. Nepozaben viktorski večer, ki bo v soboto potekal na velikem odru SNG Maribor, bo režiral Klemen Dvornik. Prireditev tradicionalno poteka v organizaciji revije Stop in pod okriljem Krater Medie, neposredni prenos podelitve najprestižnejših medijskih nagrad pa si boste lahko ogledali v soboto, 7. junija 2014, na 1. programu TV Slovenija od 20. ure dalje.

Jurij Zrnec in Tjaša Železnik, Bojan Emeršič in Pia Zemljič, Slon in Sadež in Tadej Toš. V dvajsetih letih podeljevanja so se seveda zvrstili še mnogi drugi, a omenjeni voditelji oziroma voditeljski dvojci so tisti, ki so v preteklosti blesteli kot voditelji in ki se jih vedno omenja kot tiste, po katerih se je raztreslo največ zvezdnega sija. Zasluženo. Letošnje Viktorje bo vodil en sam voditelj – Tadej Toš, najbolj jezični Štajerec. Tadej Toš je bil stalni član ansambla SNG Maribor med letoma 2000 in 2013, na tem istem odru pa vsako leto vodi prireditev Bob leta in tako gre vsekakor za prostor, kjer bosta njegova drznost in nabrušen jezik prišla še bolj do izraza. Kaj nam Toš pripravlja za tokratni viktorski večer, je strogo varovana skrivnost, ki jo v scenarij spletata Tadej in režiser Klemen Dvornik.

Viktorje 2013 bo v neposrednem prenosu predvajala TV Slovenija, in sicer v soboto, 7. junija 2014, z začetkom ob 20. uri. 

No, nekaj pa je vendarle že znano – glasbeni nastopi, ki bodo oplemenitili letošnjo podelitev. Viktorji so v preteklosti postregli s kar nekaj ekskluzivnimi sodelovanji, premiernimi izvajanji uspešnic, mnogi so se prvič predstavili prav na viktorskem odru, tu pa tam pa se je zgodilo tudi kakšno presenečenje. Letos bodo oder zasedli Dan D, ki poleti s svojim akustičnim repertoarjem odhajajo na turnejo po slovenskih gradovih, na Viktorjih se bodo predstavili s svojo intimno zgodbo, pesmijo Kamn. CoverLover so bili na viktorskem odru skupaj z Zoranom Predinom, tokrat pa se bodo predstavili z novim članom, kitaristom in pevcem Matejem Brodarjem – Brojem. Anja Baš, ki se je nekateri spomnijo iz zasedbe Angee, drugi pa kot članico zasedbe Rock Partyzani, se bo predstavila z nadvse zanimivo in atraktivno spremljevalno skupino Bejbe. 3Čelos so se nedavno predstavili s skladbo Madamme, nadaljevanje ljubezenske zgodbe pa so nadgradili, in sicer s pomočjo Klemna Bunderle, priljubljenega voditelja Radia Aktual in odličnega pevca. Morda bo pa to glasbeni nastop, po katerem si bomo zapomnili letošnjo podelitev? Fantovska senzacija In & Out, ki so po novem trio, je februarja izdala prvenec Valovi, naslovno pesem pa bodo premierno predstavili prav na Viktorjih, na odru pa se jim bo pridružil raper Trkaj. Skupina Muff se z vsako skladbo uleže v naša ušesa – na Emi so zablesteli s pesmijo Let Me Be, fatalna pevka Senidah nas je prevzela s svojim glasom in pojavo, na Viktorjih pa bodo predstavili svojo novo balado.

Letošnji nominiranci se bodo v zadnjih trenutkih nestrpnega pričakovanja sprehodili tudi po rdeči preprogi, po osrednji prireditvi pa se bodo pridružili preostalim gostom na najbolj pričakovani zabavi leta – poviktorski zabavi v Kazinski dvorani SNG Maribor.