Zabava

April provocira ali govori resnico?

S.J.
19. 12. 2013, 19.15
Posodobljeno: 9. 8. 2017, 09.53
Deli članek:

Po prvi potrditvi je Slovenija odločitev o tem, ali bo letos sodelovala na Evroviziji ali ne, podaljšala. In prav zato je veliko takih, ki jih skrbi, da bo med državami, ki tudi zaradi finančne krize odpovedujejo sodelovanje na tej največji glasbeni prireditvi v Evropi, tudi naša.

Tanja Zrinski

Ko je v ponedeljek zvečer pevka April na facebooku omenila, da naj bi bila ona letošnja predstavnica, je na estradni sceni završalo. Mnogi so si oddahnili in se razveselili, ker se Slovenija prireditvi še ni odpovedala, drugi pa so seveda skočili v zrak, saj niso navdušeni nad Aprilinim angažmajem. Pevka April je v ponedeljek zvečer na facebooku zapisala zelo dvoumno sporočilo: »Eno nagradno vprašanje, vi pa povejte, ali se samo šalim ali je res ... z RTV-ja so me poklicali, da bi drugo leto zastopala Slovenijo na Eurosongu! Laž ali resnica? In če je slučajno resnica – sprejmem ali ne?« Torej kljub govoricam, da naj bi se nacionalna televizija letos nagibala k odločitvi, da slovenskega predstavnika na Evroviziji ne bo, ostaja upanje, da vendarle že poteka interni izbor.

Naj spomnimo: Slovenija ima možnost svojo odločitev o sodelovanju brez finančnih posledic javiti do konca prvega tedna v januarju. Če je v tem kaj resnice in naj bi se pevka April odločala o nastopu na Evroviziji, se nam morda obeta prava kombinacija s hitom v trendu in pevko, ki izstopa, a hkrati pluje v komercialnih vodah; kakršna ne nazadnje Evrovizija je, čeprav ob izboru izvajalcev za Slovenijo vse prevečkrat iščemo rešitve v ''umetnosti'' in najrazličnejših utvarah, kaj naj bi Evrovizija bila, medtem pa pozabljamo, da sta najbolj pomembni dobra zabava in pesem, ki gre hitro v uho.

Seveda smo April prosili, da nam razkrije, ali so jo televizijci resnično povabili k sodelovanju. Vendar provokativna pevka ostaja skrivnostna. »Na facebook sem napisala to, kar čutim. Vprašala sem svoje prijatelje in oboževalce – ali je to mogoče ali je resnica ali laž? In iskreno vprašala za mnenje, če je to resnica, ali naj bi tako stvar sprejela ali ne ... Dobro pa vemo, da tudi če je resnica, vam tega ne smem izdati. Če ni, pa gre bolj za moje razmišljanje ... na Švedskem je mrzlo, kajne?«