Zabava

Begini presenetili Anito

Alesh Maatko
19. 12. 2013, 18.00
Posodobljeno: 9. 8. 2017, 09.53
Deli članek:

Hrvaška skupina Begini, ki se vse bolj vzpenja po glasbenih lestvicah, zadnje dni navdušuje s skladbo Napala me s leđa. Pred dnevi so člani skupine Begini obiskali še Radio Aktual, kje so pripravili presenečenje tako za poslušalce kot tudi za voditeljico Anito Gošte.

Public Event

Sodelavci pravijo, da menda niste mogli skriti navdušenja na prihodom skupine Begini. Je res?

Res je. Ker sem človek, ki se ga malenkosti dotaknejo in pobožajo še bolj kot majhnega otroka, še vedno letim ... letim na jelenčku Rudolfu, ki mi ga je skupaj s čokolado in odejico poklonil pevec Mario. No, jelenček ima pravzaprav zato že novo ime – prekrstila sem ga v Maria. (smeh)

Morda veste, zakaj ste si zaslužili takšno pozornost?

Hm, saj res. Tega pa Maria nisem vprašala. Mogoče zato, ker je letos spomladi od mene dobil medvedka, kajti v poslovnem smislu sva namreč oba popolna profesionalca, ki ne poznata izraza korupcija. (smeh)

Kje ste prvič videli Maria in zakaj je za vas tako poseben človek?

V medijih sem Maria prvič videla v videospotu za pesem Da si tu. Malo zatem sva povsem spontano navezala stike z menedžerjem Beginov, Ivanom, in beseda je dala besedo. Celotna zasedba je prišla na Radio Aktual in pripravila nepozaben koncert ob dnevu žena. Na tistem Mariu na ekranu so me pritegnile njegove kretnje in fatalen pogled, pri Mariu v živo pa njegova preprostost, skromnost in vljudnost. Sem dekle z vasi, ki pravi: kakšna zlata ogrlica, kakšen porsche. En nasmeh je dovolj.

Katera njihova skladba vam je najljubša?

Vse so mi ljube, saj sem po odkritju Beginov postala res velika oboževalka tamburic v pop glasbi. A ker se je moja zgodba z Begini začela z balado Da si tu, bi bil to moj prvi in zadnji odgovor. In hvala, da smo spet tu, skupaj: Mario, Begini in najboljši radijski sodelavci. Kolegi (na čelu z Evo!) so mi pripravili toliko drobcenih presenečenj skupaj z Mariem, da sem morala v rojstnem listu preveriti, če mogoče ni zapisan napačen datum. Begini in Ivan Zak bi mi lahko zapeli samo še Obriši suze …