Zabava

Zmagovalec Gostilne Tomaž Škvarč v temnolaskinem objemu

M. V.
18. 12. 2013, 19.15
Posodobljeno: 9. 8. 2017, 09.53
Deli članek:

Finalna oddaja Gostilna išče šefa je potrdila, kar smo pričakovali: prepričljivo je zmagal 33-letni Primorec Tomaž Škvarč, ki se je iskreno razveselil glavne nagrade 50 tisoč evrov.

Mediaspeed

V studiu so se ponovno zbrali vsi nekdanji tekmovalci, ki so priznali, da se jim je življenje po nastopu na televiziji močno spremenilo. Mitja kar naprej deli avtograme, Martina je že dobila ponudbo za službo in nov zob, Iztok se otepa oboževalk, Žiga pa je takoj po prihodu iz šova našel novo ljubezen. Vsi so se strinjali, da je bilo tekmovanje zanje lepa izkušnja, ki jim je odprla mnoga vrata.

Mediaspeed
Pozornost večine pa je bila tokrat seveda usmerjena v finalista Kajo in Tomaža, ki sta trdila, da nista prav nič nervozna, le ponosna nase, da jima je uspelo priti do konca. »Svojim sanjam je treba slediti,« je povedala Kaja, Tomaž pa je priznal, da je moral narediti kar nekaj korakov nazaj, da je začel napredovati, a da si zelo želi zmage.
Mediaspeed
Šef Bine je razkril, da je zmagovalca najprej spoznal kot kaotičnega kuharja, ki je pripravljal okusne jedi, a se je izkazal za izvrstnega učenca. »Šef Bine mi je pokazal še druge načine, mislil sem, da je tisto, kar znam, najboljši način,« je priznal Tomaž in dodal, da si želi v prihodnosti odpreti svojo restavracijo, pri čemer so ga podprli vsi komentatorji.
Mediaspeed

Vsi so se strinjali, da je bilo tekmovanje zanje lepa izkušnja, ki jim je odprla mnoga vrata.

Prvi objem po zmagi je delil s svojo ženo Anito, ki je potrpežljivo doma skrbela za družino, medtem ko se je njen mož boril za zmago. Gledalci so tako še enkrat dokazali to, kar se je kazalo zadnjih nekaj tednov – da je imel Tomaž v javnosti največ podpore in si je zmago zaslužil s svojo kreativnostjo. Kaja pa je kljub temu, da domov ni odnesla glavne nagrade, odločena, da bo vztrajala pri kuhanju, saj bi se ji, če tega ne bi mogla več početi, sesul svet.