Zabava

Saše Lendero ne prepoznajo niti njeni najbližji

A.M.
17. 11. 2013, 08.00
Posodobljeno: 9. 8. 2017, 09.52
Deli članek:

V teh dneh je Saša Lendero poskrbela za nevsakdanje presenečenje in šok med svojimi poslušalci. Predstavila se je namreč v popolnoma novem glasbenem stilu in ponudila pravo glasbeno preobrazbo.

"Veseli me, da lahko svojo publiko po šestnajstih letih nastopanja in ustvarjanja še tako presenetim. Prav zaradi elementa presenečenja in velike spremembe sem se odločila da sprejmem tako nenavadno ponudbo za sodelovanje in da svoj glas posodim pesmi uveljavljenega tujega glasbenega ustvarjalca. Včasih je namreč treba tudi malo tvegati in stopiti izven svoje uhojene poti. Sicer pa se na svojo 'glasbeno avtocesto' vseeno kmalu, še pred koncem leta, vračam z novim singlom in v svojem pravem stilu. A do takrat bom namagnetena," v smehu pravi Saša Lendero.

Svoj siceršnji ljudski-pop žanr je tokrat Saša Lendero zamenjala za moderno klubsko glasbo, trance, elektro house & progressive ter s tem resnično presenetila. Ker je pesem Magnet producirana in tudi vokalno izvedena drugače (način petja sta namreč določala specifičnost žanra in tuji producenti), Saše, ki ima prepoznavno barvo glasu, mnogi sploh ne prepoznajo. 

Pesem tokrat ni nastala znotraj Sašine običajne produkcijske in avtorske ekipe, temveč je delo večkrat nagrajenega ukrajinskega avtorja in producenta Igorja Shavrova, katerega pesmi izvajajo najpopularnejši ruski izvajalci.

Kot producent in soavtor se je 22-letni Igor Shavrov v vrh prepoznavnosti prebil leta 2010 z ruskima superhitoma Petals of tears in Paparazzi.

Glede na to, da je Igor mlad glasbeni ustvarjalec, so največji ustvarjalni uspehi najverjetneje še pred njim. Vendar že zdaj dobro ve, kaj hoče – to pa je povezovanje. Njegova želja je, kot pravi, producirati glasbo za najbolj priljubljene glasbenike z vse Evrope.

"Kot otrok sem sanjal o tem, da bi si ustvaril prijateljstva po vsem svetu. Danes vidim, da nas glasba povezuje in privlači kot magnet. Ko sem pred časom na You Tube slučajno naletel na enega od Sašinih posnetkov, me je njen vokal izjemno presenetil in me inspiriral za pesem Magnet. Obožujem to pesem in obožujem Sašo! Čudovita je! S soproducentom Igorjem Burenkom sva aranžmajsko pesem postavljala neverjetno hitro, saj sva v pesmi začutila pravo glasbo in prave emocije, pravo ljubezen," je zaključil Igor Shavrov.

D.Nikolić