Zabava

Tanja Žagar se je razgovorila o trojčku v postelji

Alesh Maatko
11. 11. 2013, 22.33
Posodobljeno: 9. 8. 2017, 09.52
Deli članek:

Vsi tisti, ki poznajo Tanjo Žagar, vedo, da je vedno nasmejana in polna energije. Že zaradi tega včasih podvomimo, ali se ena izmed najbolj priljubljenih pevk samo šali ali pa je vendarle kaj tudi res. A po daljšem razgovoru začutimo, da je Tanja čuteča in mila, predvsem pa iskrena, kar že nekaj let – še od takrat, ko je bila nagajiva lisička – z njo čutijo tudi številni oboževalci. In tako nam je zaupala še eno zgodbo, in sicer o tem, kaj v njenem življenju počne Lazzaro.

Gong Records

V zadnjem času veliko govoriš o medsebojnem odnosu, ljubezni, hrepenenju. Kaj se dogaja s Tanjo?

Pravzaprav o vsem naštetem rada govorim ves čas, ne le zdaj, saj se mi zdi, da se ljudje o teh stvareh premalo pogovarjamo. Veliko razmišljam o tem, kako sem lahko srečna, da imam ob sebi ljudi, ki jih imam neskončno rada in oni mene. Si pa seveda želim tudi nekoga, s katerim bi si ustvarila družino.

Gong Records

Tudi skladba Bila je jesen, ki je pred dnevi dobila videopodobo, ima precej podobno zgodbo, mar ne?

To je pesem, polna čustev. Napisala sem jo sama. Vsakič, ko v pesmi zapojem verz 'mine vse, enkrat mine vse', se me močno dotakne in še bolj se zavem, kako pomembno je, da ljudem, ki jih imamo radi, to pokažemo in povemo zdaj, ko so z nami. Saj takrat, ko smo jezni in besni, neprimerne besede brez zadržkov kar letijo iz ust! In včasih je tudi beseda oprosti tista, ki jo izrečemo prepozno. Časa nazaj pa se ne da zavrteti.

Gong Records

Je morda na vidiku tudi nova ljubezen, namreč okoli vsega tega se veliko govori, špekulira, ugiba?

Nove ljubezni še ni, lahko pa se mi zgodi že jutri. Tudi sama včasih ugibam, kje me čaka. Občutek imam, da se mi bo življenje v trenutku obrnilo na glavo! Tega trenutka pa se že zelo veselim!

Gong Records

Toda vseeno, v igri je lepotec, ki je vsem nam precej neznan?

Lazzaro je zelo zanimiv in šarmanten moški. Všeč so mi njegovi temperament, sproščenost in energija. A tudi jaz ga šele spoznavam. To, kar pa zagotovo vem, je, da je akademsko izobražen violinist, hkrati tudi multiinštrumentalist, odlično poje, še posebej pa zelo zelo zelo seksi pleše salso. Prihaja s Kube, kjer nisem še nikoli nisem bila, me pa zelo mika, da bi se podala v te kraje. Morda pa se bo ponudila kakšna priložnost tudi za ta obisk. Prepričana pa sem, da bodo ženske nad njim navdušene, zato obljubim, da ga bom večkrat vzela s sabo na nastop, kjer ga bodo lahko tudi v živo spoznale in morda z njim tudi zaplesale.

Je morda on 'tvoj' številka 3? Ste bili morda trije …? Prosim, nalij nam vendarle čistega vina!

'Je postelja, samo za dva, na njej prostora ni, če si številka 3', zapojem v svoji pesmi Številka 3. Ne iščem torej številke 3, ampak pravo 'dvojko'. Sicer pa nimam popolnoma nič proti ljubezni v troje, če je to stvar dogovora, ki vsem prinaša zadovoljstvo! Naj vsak ljubi, kakor želi!

Gong Records

Ko ravno razkrivava tvoje zgodbe, bi morda kaj več povedala o novem albumu? Menda je tik pred vrati?

Delam tako, da boste moj četrti album lahko poslušali že pred prazniki. Številka 3 je tista pesem, ki ga napoveduje, prav tako kot ta pa bodo po večini hitre, plesne in dinamične tudi ostale pesmi na albumu. V besedilih se poigravam z raznimi življenjskimi zgodbami in situacijami, tako da se ob pisanju besedil zelo zabavam. To bo odličen album za žur!

Gong Records

Če dava glasbo in poučevanje ob stran, kaj počne Tanja drugače?

Najraje sem v naravi. Obožujem sprehode. Rada se povzpnem na kakšen hrib, rada raziskujem neznane kraje, uživam v kolesarjenju, v vožnji z avtom, saj se rada potepam. Najbolj so mi všeč potepanja brez cilja, saj se takrat vse dogaja zelo spontano, nepredvidljivo in vedno izveš ter se naučiš kaj novega. Lepo mi je, ko pozimi sneži, jaz pa posedam v avtu, pišem besedila in opazujem zimsko idilo. Zvečer, ko ne morem spati, včasih berem romantične knjige, zelo rada pa se odpravim tudi v kino. Še posebej pa se veselim družabnih večerov s svojimi prijatelji, ki se večkrat zavlečejo dolgo v noč.

Nepričakovano pridemo z ekipo na obisk, vsi žejni in lačni. Imaš kakšen recept, s katerim presenetiš goste? Kaj bi nam postregla?

Pri meni sladkosnedi ne boste nikoli ostali lačni, saj je zaloga takih in drugačnih dobrot vedno pri roki. Če ne drugega, palačinke vam lahko spečem tudi ob štirih zjutraj! Seveda pa bi vam pripravila tudi kakšen bolj konkreten obrok. Morda mehiške tortilje, testenine ali pa musako. Če bi mi manjkale sestavine za pripravo tega, pa je odlična rešitev pečen krompirček s sirom. Tega imam vedno, saj ga obožujem! Pili bi lahko, kar vam srce poželi! Skratka, nekako bi vas že nahranila, potem pa bi vam še eno zapela, vas močno objela in vam noro noč zaželela! (smeh)

Gremo na pot? Kam bi nas peljala? Kje se najraje potepaš?

Zjutraj bi se odpravili na pohod na Dobrčo, kjer bi se v planinski koči najedli ričeta, jote, pasulja, ajdovih žgancev, sirovih štrukljev, domačega jabolčnega zavitka ... Potem pa bi se zapeljali do Bleda, se sprehodili okoli jezera, se povzpeli na Blejski grad in se okrepčali s kremnimi rezinami. Zvečer bi nas čakal še kakšen dober akcijski film v kinu, nato pa bi odšli še na kakšno igro ročnega nogometa. Če bi zvečer nastopala, pa bi vas vzela še s seboj žur.

In kam bo tebe peljala pot naslednjih nekaj let?

Pot me bo peljala malo po visokih, a veliko več po nizkih tonih. Vmes verjamem, da bo veliko lepo zvenečih akordov, pa tudi kakšen, ki za moja ušesa ne bo najbolj prijeten. A trudila se bom, da bo kljub temu melodija mojega življenja ostala vedra in optimistična!

 

 

Gong Records