Zabava

Challe Salle: "Ženske me ne napadajo"

Stane Ravnikar
16. 10. 2013, 14.27
Posodobljeno: 9. 8. 2017, 09.52
Deli članek:

Po tistem, ko je videoposnetek aretacije raperja Challeta Salleta (njegovo pravo ime je Saša Petrović) povzročil manjši škandal, smo za pojasnilo povprašali kar njega. Razložil nam je, kaj se je v resnici zgodilo, in se razgovoril o svoji glasbi, o problemih v Sloveniji in o težavah z dekleti …

arhiv izvajalca
»Zavistneži, hvala vam, dobro me reklamirate.«

Kakšna je resnica za videom o aretaciji? So bili na posnetku pravi policisti?

Zgodba je taka: snemali smo moj nov videospot. Zraven je bilo veliko statistov in drugih ljudi, nekateri izmed njih so tudi snemali, in posnetek se je nekako znašel na youtubu. Ljudje so takoj mislili, da gre za pravo aretacijo. Žal mi je zanje. Takrat (v času objave posnetka na spletu, op. p.) sem bil v tujini, imel sem nastop v Švici, in ko sem se vrnil, je bil doma že cel škandal okoli tega. Na posnetku niso bili pravi policisti, šlo je za člane Airsoft ekipe. Sicer smo poskušali dobiti prave 'specialce', a to traja, mi pa nismo imeli časa. Na srečo se mi ni zgodilo nič slabega, čeprav bi nekateri radi videli, da se mi to zgodi.

Ste že kdaj prišli navzkriž z zakonom? Ali raperje tudi v Sloveniji napačno povezujemo s kriminalnimi dejavnostmi?

Tako kot vsi smo s kolegi v puberteti počeli manjše 'pizdarije' in bedarije, ampak kartoteke nimam, nikoli še nisem bil na sodišču. Uradno sem čist. Kar zadeva povezavo s kriminalom, se mi zdi, da ljudje v Sloveniji ne gledajo preveč na to. Pravzaprav se mi zdi, da je ravno obratno. Kakšen moj 'komad' je na 'gangsta' stil, nato pa ljudje avtomatsko mislijo, da se s tem ukvarjam, da živim na tak način. Ampak jaz samo repam v tem stilu.

 »Tako kot vsi smo s kolegi v puberteti počeli manjše 'pizdarije' in bedarije, ampak kartoteke nimam, nikoli še nisem bil na sodišču. Uradno sem čist.«

Samo z glasbo se v Sloveniji težko preživi. S čim se poleg glasbe še ukvarjate?

 Z glasbo se res težko preživi, še posebej v rapu, ker ga posluša zelo malo ljudi. Slovenija je poleg tega zelo majhen trg. Res je težko, a za zdaj sem eden od mogoče parih (lahko jih naštejem na prste ene roke) raperjev, ki živijo samo od tega, in to že drugo leto zapored. Večinoma se preživljam z nastopi ali pa na primer s prodajo majic.

Kakšen šport, hobi?

Kar zadeva šport, ravno delam licenco za fitnes trenerja. Fitnes me zelo zanima in bom v tej smeri v prihodnosti zagotovo še kaj počel. Drugače pa hodim v fitnes in treniram borilne veščine, drugih posebnih hobijev nimam, vse se vrti okoli glasbe. Načeloma pravim, da če delaš eno stvar, se tej stvari posveti stoodstotno, zato se trenutno posvečam samo glasbi. Ves svoj trud, čas in denar vlagam izključno v glasbo. Lahko bi rekli, da sem začel na dnu in vse dosegel sam. Danes smo, kjer smo, in se borimo naprej.

Kako je naslov nove pesmi in kje ste dobili navdih zanjo?

Naslov nove pesmi je Nisi sam. Je življenjska pesem, govori o razmerah v naši državi, o razmerah na ulici, o življenju vsakega posameznika. Jaz pa govorim, kar se dogaja v moji glavi. Navdih sem dobil v svojem življenju. Vedno pišem to, kar vidim in slišim. Bolj ali manj je vse resnično, opisujem svoje izkušnje.

Kaj je po vašem mnenju trenutno največji problem v Sloveniji?

Trenutno stanje v državi me iz dneva v dan bolj žalosti. Žal mi je mladine, ki odrašča v tem narobe svetu. Zelo velik problem je v nas samih, ker ne znamo več ceniti pravih vrednot. Živimo v preveč materialističnem svetu, v katerem ima glavno vlogo seveda denar. V boju za čim večji zaslužek ljudje ne znajo več ceniti pravih vrednot, kot so zdravje družina, ljubezen, prijateljstvo, mir in tako naprej. Zelo mi je žal, da se je poslabšal odnos do sočloveka. Vsak gleda samo na 'svojo rit'.

 »Za zdaj sem eden od mogoče parih (lahko jih naštejem na prste ene roke) raperjev, ki živijo samo od tega, in to že drugo leto zapored.«

Ali med slovenskimi raperji obstaja veliko rivalstva? Kako se razumete s preostalimi glasbeniki?

Ne bom rekel rivalstvo, je pa med raperji zelo veliko zavisti in ljubosumja, kar je največji problem, zaradi katerega se tudi scena deli. Dandanes je raper že vsak, ki se doma posname na mikrofon in posnetek objavi na spletu, in že je glasbenik. A žal vsi vemo, da tako ne gre. Do uspešnega izvajalca je namreč treba prehoditi zelo dolgo pot.

Na portalu YouTube imate za slovenske razmere ogromno ogledov. Številke so še posebej hvalevredne zato, ker v medijih niste toliko prisotni kot nekateri drugi glasbeniki. Zakaj je po vašem mnenju tako?

Za slovenske razmere imam res veliko ogledov, če ne celo največ med glasbeniki. Čeprav v medijih nisem močno prisoten, je moja prednost v internetu, ki sem ga izkoristil kot zastonj reklamo. Facebook in youtube omogočata zastonj reklamo. Internet nam je naredil uslugo, da je naša glasba vsem na voljo.

Kolegica o Challetu: »Je resnično preprost fant, ki dela to kar ljubi in dela iz srca, ima srce in glavo na mestu, je poln pozitivnega mišljenja, simpatičen ter ve kaj hoče v življenju in se temu posveča z dušo in telesom 100 odstotno. Vreden je vsega spoštovanja. Želi kvalitetno izkoristit vsak trenutek, ki mu ga ponudi življenje.« 

Ste srečno zaljubljeni?

Samski sem že par let, ker normalno dekle noče imeti fanta, kakršen sem jaz, s tistimi, ki želijo biti z mano samo zato, ker sem raper, pa se ne zapletam. Za zvezo z mano je treba imeti zelo veliko razumevanja, kajti dekle ne more vedeti, kako je biti v zvezi z neko medijsko osebnostjo. Potrebno je res veliko razumevanja in zaupanja. V zadnjih letih nisem našel dekleta, s katerim bi lahko imel kaj več kot kratko romanco.

 Vas ženske kot znanega raperja zelo oblegajo?

Ženske me ne oblegajo toliko, čeprav je morda na nastopu ali na facebooku videti tako. V živo ženska ne bo kar pristopila do fanta, zato v živo to ni tako očitno kot na facebooku. Vsi predvidevajo, da me ženske napadajo, a pravzaprav sploh ni res, daleč od tega. Nimam teh težav, da bi me ženske oblegale. Je pa težko dobiti normalno dekle, ki bi ji bil všeč kot Saša Petrović in ki ne bi bila z mano samo zato, ker sem Challe Salle.

arhiv izvajalca
Poleg rednega obiskovanja fitnesa bo v kratkem postal tudi trener.
arhiv izvajalca
Je eden redkih raperjev v Sloveniji, ki od glasbe tudi živi.