Zabava

Popolnoma 'shiran' Omar Naber. Kaj se dogaja z njim?

Sonja Javornik
14. 8. 2013, 16.06
Posodobljeno: 9. 8. 2017, 09.52
Deli članek:

Priljubljeni pevec Omar Naber se je po izletu v London in potovanju v Jordanijo vrnil domov, kjer končuje svoj novi album.

oawbni arhiv, Mediaspeed

Ali se sploh še izplača izdajati plošče? Vi namreč za to jesen napovedujete nov album ...

Ne, vendar to delam predvsem zaradi sebe. Danes fizično ni mogoče iztržiti plošče, še posebej ne na tako majhnem tržišču, kot je Slovenija, a z izidom plošče pridejo nastopi, rotacija pesmi na radijskih postajah, sponzorstva ali podobno. Danes se izid plošče trži drugače kot recimo pred desetimi leti.

Ali bi pisali samo pesmi za druge izvajalce?

Ne izključno, svoje pesmi najraje pojem sam. Če nekdo predlaga, naj mu napišem pesem, mu tudi jo, vendar mislim, da moja pesem najbolj pride do izraza, če jo zapojem sam. Imam ogromno pesmi, ki bi jih lahko ponudil drugim izvajalcem, a jih raje prihranim zase. Mislim, da je pred mano še dolga glasbena pot, te pesmi pa bodo gotovo našle svoje mesto v moji prihodnosti.

Opazila sem, da ste izgubili nekaj kilogramov. Ste bili na shujševalni dieti?

Nisem bil na dieti, ampak sem se malo več ukvarjal s športom. Lačen nisem bil, saj sem še vedno velik gurman. Rešuje me, da rad jem stvari, ki ne redijo, kot je na primer solata. Glede na količino zaužite hrane bi moral imeti vsaj 90 kilogramov. (smeh) V zadnjem času igram predvsem nogomet, tečem in občasno hodim na fitnes.

Vam gospodinjstvo povzroča kakšne težave?

Ne, s tem nimam težav, saj sem minimalist. Ne povzročam si velikih stroškov, veliko opravil in veliko problemov. Ko pojem, recimo takoj pomijem posodo.

Kaj najraje delate in česa ne marate?

Najraje kuham vse mogoče jedi, čeprav nisem ne vem kako dober v tem. Moj brat je kuhar in včasih res skuha kaj odličnega. Pospravljanja ne maram, vendar je tudi to nujno zlo.

Koliko kitar imate trenutno?

Tudi pri tem sem postal minimalističen. Do zdaj sem imel 27 kitar, zdaj pa jih imam le pet – dve električni, eno bas kitaro in dve akustični kitari. Eno imam v Londonu.

Torej vam je v Londonu všeč?

V Londonu se res dobro počutim. Prija mi občasna sprememba, da me nihče ne pozna. Dokler si bom lahko privoščil izlete v London, bom to tudi počel.

Boste šli večkrat v Jordanijo?

Bom, vendar ne tako pogosto kot v London, saj je povratna vozovnica za London okoli 100 evrov, za Jordanijo pa okoli 600 evrov. Če bo le možno, pa bom šel tja vsaj enkrat letno.

 

oawbni arhiv, Mediaspeed