Zabava

Vse tragedije Sofie Vergare

Arhiv
13. 8. 2013, 23.00
Posodobljeno: 9. 8. 2017, 09.52
Deli članek:

Zasebni preiskovalec je v Kolumbiji odkril nove dokaze o nerešenem umoru ljubljenega starejšega brata Sofie Vergare. Viri trdijo, da je bil v hladnokrvni umor poslovneža Rafaela Joseja Vergare vpleten vodja narkomafije, preiskovalec pa zdaj pritiska na policijo, da bi znova odprli zadevo.

"Sofia si zasluži izvedeti, kdo ji je ubil brata."

Prestrašene priče

Latinska zapeljivka je bila stara 24 let, ko so v Barranquilli 12. 8. 1996 ustrelili njenega 26-letnega brata. Zdaj, po 16 letih, je Rubio odkril nove dokaze, ki bi lahko rešili primer. ''Izvedel sem, da so bile na kraju zločina priče, vendar jih je bilo takrat preveč strah, da bi spregovorile, ali pa so jih izsiljevali,'' pojasnjuje. Rafael, ki je bil poročen, se je domnevno zapletel s žensko, ki je bila tudi izvoljenka Diega Leona Montoye Sancheza, šefa zloglasnega kolumbijskega narkokartela Norte de Valle.

Vedeli so, kje streljati

Rafael je v noči umora nameraval izposojenega rdečega land cruiserja toyoto vrniti dobremu prijatelju, ki je živel na slabo osvetljenem križišču dveh ulic na severu mesta. V policijskih dosjejih piše, da je parkiral avtomobil in se ob 22.45 pogovarjal po mobilnem telefonu. Ko je stopil iz vozila, ga je zasul rafal krogel. Skušal je ubežati, vendar sta ga dva atentatorja ustrelila še od blizu. Dva naboja sta se zagozdila v lobanji, eden pa v vratu. Sprva so policisti menili, da gre za naročen umor, tipičen za ulične tolpe. Neimenovani Rafaelov prijatelj, ki je živel v bližini, je slišal strele in ranjenca nemudoma odpeljal na urgenco Clinica del Caribe. Rafael, ki se je ukvarjal z govedorejo, imel pa je tudi štiriletno hčerko Claudio, je umrl uro po prihodu v bolnišnico. Vendar niso nikoli nikogar aretirali in užaloščena Sofia o bratovem umoru še vedno govori kot o nočni mori.

Tudi oče je bil tarča

Oborožen z novimi dokazi je Rubio pred kratkim ponovno obiskal šefa policije. Na podlagi obsežne preiskave jih je prosil, naj primer ponovno odprejo in vzamejo pod drobnogled potencialne osumljence. Ker so se časi spremenili in ker so meščani manj prestrašeni, so policisti optimistični, da bodo morilce, ki so še vedno na prostosti, le pripeljali pred obličje pravice. Narkošefa Montoyo so aretirali leta 2007. Zaradi preprodaje mamil, umorov in pranja denarja so ga iskale tako ameriške kot kolumbijske oblasti. Decembra leta 2008 je bil izročen oblastem v Miamiju in pozneje obsojen na 45 let zapora. Sofia se je po Rafaelovem umoru preselila v ZDA. Čez čas so se ji pridružili mama Margarita, sestra Veronica in mlajši brat Julio. Oče je ostal v Kolumbiji. A Rafaelov umor ni Sofijina edina tragedija. Očeta Julia, uspešnega rančerja, so ugrabiti oktobra leta 1998. S Sofijino materjo sta se ločila leta 1993, zato so za ugrabitev izvedeli šele novembra. Ko je ugrabitelj zahteval ogromno vsoto denarja, ga je priskrbela Sofia. Oče je po dolgi bolezni umrl leta 2009.

Skrb za nečakinjo

Poleg tega se je 40-letnica trudila pomagati 36-letnemu bratu Juliu, ko je bil zasvojen z mamili. V omamo mamil naj bi ga bila pahnila Rafaelova smrt. V desetih letih so Julia zaradi mamil aretirali kar desetkrat. Maja leta 2011 so ga deportirali v Kolumbijo. Lepotico pa najbolj preganja bratov umor. Toda prav zaradi njega ima v življenju veliko radost v podobi nečakinje Claudie Daniele, edine hčerke pokojnega brata, ki ji pravi kar 'mini jaz'. Vsako noč moli za brata in mu obljublja, da bo vedno skrbela za Claudio.

Bratov umor, očetova ugrabitev, rak in zasvojenost.