Zabava

Prepevajo očetovo glasbo

A.M.
9. 8. 2013, 09.00
Posodobljeno: 9. 8. 2017, 09.52
Deli članek:

Pred kratkim se je na domačem narodno-zabavnem prizorišču pojavil nov ansambel, z že znanim imenom Poljanšek. Gre za podmladek uveljavljenega ansambla bratov Poljanšek, ki ga sestavljajo štirje člani s kamniško-moravškega področja.

Fante je združila želja po preigravanju glasbe Rudija Poljanška, kajti Rudi je oče kitarista Sandija, ki pa je tudi glavni 'krivec' za nastanek novega ansambla Poljanšek. Poleg Sandija so v zasedbi še harmonikar Marko Tomc, vokalist Miha Cerar in basist Boris Koderman, ki ga domače viže spremljajo že vse življenje.

Seveda pa fantje z veseljem zaigrajo skladbe drugih odličnih ansamblov, kot so Avsenik, Slak, Mihelič in Modrijani, radi pa zaplavajo tudi v zabavne vode, ki jih ne manjka na njihovih nastopih, saj igrajo povsod, kjer sta doma odlična glasba in zabava. Sandi Poljanšek nam je ob tem zaupal, da je ves čas spremljal očetovo glasbo in uspehe ansambla, vse njegove pesmi pa so mu bile zelo blizu, zato jih je tudi sam vedno rad prepeval in igral.

»Sam sem si vedno želel igrati v ansamblu s štiriglasnim fantovskim petjem, vendar se mi ni takšna priložnost nikoli ponudila. Tako sem se odločil in okoli sebe zbral glasbene prijatelje, ki imajo podobno željo kot jaz – igrati in prepevati očetovo glasbo. Tako je nastal ansambel Poljanšek,« je zaključil Sandi.