Slovenija

Vreme bo...

STA/M.J.
9. 8. 2013, 09.15
Posodobljeno: 9. 8. 2017, 09.52
Deli članek:

Danes bo spremenljivo, občasno tudi pretežno oblačno. Pojavljale se bodo posamezne plohe in nevihte, ki bodo pogostejše zvečer in v prvem delu noči na soboto. Možne bodo tudi posamezne močnejše nevihte. Soparno bo.

Bralec M.K.

V Prekmurju in v delu Štajerske bo zapihal severni do severovzhodni veter, je zapisano na spletnih straneh Agencije RS za okolje. Najvišje dnevne temperature bodo od 30 do 36 stopinj Celzija. Ponoči bodo padavine, sprva z nevihtami, zajele vso Slovenijo. Pihal bo severni do severovzhodni veter, na Primorskem šibka do zmerna burja. Do jutri dopoldne bodo padavine ponehale, najkasneje na območju Kočevske in Bele Krajine. Od zahoda se bo jasnilo. Veter bo slabel. Najnižje jutranje temperature bodo do 12 do 18, na Primorskem do 20, najvišje dnevne od 24 do 29, na Primorskem do 32 stopinj Celzija.

Napoved za sosednje pokrajine: Danes bo v krajih jugovzhodno od nas še pretežno jasno in vroče. Drugod se bo oblačnost povečala, začele se bodo pojavljati krajevne plohe in nevihte. Ponoči se bodo padavine z nevihtami širile nad Madžarsko in Hrvaško. Jutri čez dan se bo od severozahoda jasnilo, le na Hrvaškem bodo dopoldne še občasne padavine. Ob severnem Jadranu bo pihala zmerna burja, ki bo sprva v Kvarnerju močna. Ohladilo se bo.

Vremenska slika: Nad Skandinavijo je plitvo območje nizkega zračnega tlaka, ki čez srednjo Evropo sega tudi nad Balkan in severno Sredozemlje. Vremenska fronta se zadržuje nad srednjo Evropo, Alpami in severnim ter zahodnim Sredozemljem. Slovenijo bo dosegla v noči na soboto. Nad naše kraje bo čez dan že začel od severovzhoda dotekati nekoliko manj topel zrak.

Obeti: V nedeljo bo jasno, na Primorskem bo še pihala šibka burja. Tudi v ponedeljek bo precej jasno, proti večeru se bo na severozahodu zmerno pooblačilo.

Opozorilo: Danes bo še velika toplotna obremenitev. Predvsem na Primorskem je še vedno velika nevarnost požarov v naravi. Zvečer in v prvem delu noči bodo ob prehodu hladne fronte predvsem v vzhodni Sloveniji možne močne nevihte. Možni bodo zlasti močnejši vetrovni sunki in toča.