Zabava

Genialna zabava in rekordno število glasbenikov

A.M.
26. 5. 2013, 22.35
Posodobljeno: 9. 8. 2017, 09.52
Deli članek:

Rok Terkaj – Trkaj je skupaj z osnovno šolo Savsko naselje ter ekipo mladih kreativcev že četrtič pripravil najboljšo zabavo med bloki – Blok party 4, kjer je bilo veselo od jutra do poznega večera. Za vse generacije.

Katja Uran
Blok Party 4 je s skupino Big Foot Mama podprl tudi pevec Grega Skočir.

Katja Uran
Gušti je tokrat nastopil s pevko Zalo.

Kljub dežnim kapljam in nizkim temperaturam so stanovalci Savskega naselja ponovno dokazali, da so dobri in prijateljski odnosi tisto, kar družba potrebuje. In da so sosedi veseli tudi drugih sosedov, ki niso iz njihovega naselja, a jih z veseljem sprejmejo medse.
»S slogo in solidarnostjo lahko dosežemo spremembe v družbi«, je prepričan Trkaj, ki se trudi na svojem 'vrtu'. Ta njegov vrt je prerasel že v eno ogromno polje, kamor radi pridejo ljudje iz cele Slovenije.

Dopoldne so se odvijale razne ustvarjalne delavnice, ki so letos potekale na temo kreativnosti in genialnosti - atrakcija so bili zagotovo številni eksperimenti, ki so se izvajali: lego roboti, My dream machine, … za šolo se je odvil nogometni turnir – Savski derbi, končni zmagovalci pa so postali nekdanji učenci OŠ Savsko naselje - ekipa Tv Golica. Tudi za lačne je bilo poskrbljeno s kuhanjem Savskega lonca (skupaj z revijo Kuhinjica), nekoliko nižje temperature pa je ublažil tudi brezplačen čaj za obiskovalce. Odvil se je srečelov, na stojnicah so se predstavila različna podjetja, s strani Zavoda varna pot je bila predstavljana varnost v prometu, otroke je zabaval klovn Zoki in še in še.

Katja Uran
Pevki in prijateljici: Manca Špik in Nina Pušlar.

»Pridte v Savca, ne bo vam žal!« je na tradicionalno zabavo vabil pobudnik dogodka za druženje in zabavo – Trkaj. Imel je prav. Kdor je prišel, je začutil pozitivno energijo, povezanost, ustvarjalnost in kreativnost, nikomur ni bilo žal. Ponagajalo je edino vreme, saj se je sonce le redko pokazalo izza deževnih oblakov. "Letos je nastopilo rekordno število bandov, vajb je bil kul, pravih savskih borcev in ostalih dobrih ljudi je bilo ogromno, vendar je vreme naredilo svoje," je zaupal idejni vodja dogodka Trkaj.

A kdor je bil tam, je z veseljem prisluhnil in zaploskal mnogim glasbenikom in ostalim ustvarjalcem, ki so se zvrstili na odru: Nina Pušlar, Alya, Demetra Malalan, Manca Špik, Big Foot Mama, Hamo& Tribute 2 Love, Sausages, Sam's Fever, Balladero, Da Phenomena, Fakkers, Alex Volasko, Panda, Gušti & Zala, Trash Candy, DreamWalk, DirtSwitch, Artenigma, Antioksidanti, Mojo Hišni band, DJ Spook, DJ David Mel, Mayonesse, Nik Noriz, Imset, Rockomotiva, Da kru, Adam Velić, Liquid Outdoor Experience, Mlada garda & Tha Gobba, Challe Salle, The Artifex, Stefan Šumanac-Šumi, Maja Založnik, Vipavski tamburaši, …

Katja Uran
Vedno simpatična pevka Alya.