Zabava

Obetajo se nove poletne melodije

26. 5. 2013, 12.00
Posodobljeno: 9. 8. 2017, 09.52
Deli članek:

Letošnje, že 33. Melodije morja in sonca, ki bodo potekale 6. Julija, bodo imele poleg tekmovalnih pesmi prav poseben pomen.

Alesh Maatko

Alesh Maatko
Darja Švajger in Alenka Godec sta na Emi že sodelovali.

Organizatorji se bodo poklonili legendi Festivala MMS in slovenske glasbe, skladatelju, kitaristu in pevcu Danilu Kocjančiču. Po njem se bo imenovala strokovna nagrada za obetavnega avtorja ali izvajalca, saj je bil prav on tisti, ki je odkril mnoge mlade talente in se podpisal pod šest zmagovalnih melodij tradicionalnega poletnega festivala na sončni strani Alp. A to še ni vse, t. i. šov program bo prav tako posvečen Danilu Kocjančiču.

Alesh Maatko
Ekipa predstavlja letošnji, že 33. festival melodije morja in sonca

V Avditoriju si lahko tako obetamo vsaj enako dober odziv obiskovalcev in odmevnost festivala, saj, je poudaril Marko Česnik, gre za enega zahtevnejših projektov Avditorija. Občina Piran se bo znova potrudila, da bodo krajani in obiskovalci festivala, ki ga bo v HD-tehniki prenašala nacionalna televizija in ga bo vodila Lorella Flego, slednjega 'vzeli za svojega'. V tednu pred festivalom bodo v središču Portoroža pripravili tri predstavitvene večere in druženje z glasbeniki, kar bo lepa popestritev poletnih večerov. Lansko povabilo sedmim avtorjem oz. izvajalcem se je izkazalo za učinkovito formulo, zato jo je Slavko Ivančić letos znova uporabil; v soboto, 6. Julija, bomo prisluhnili povabljenim izvajalcem Alenki Godec, Enzu Hrovatinu, Darji Švajger, Manci Špik, Tinkari Kovač, Niki Zorjan in Yleniji Zobec. Izborno komisijo pa so med prijavljenimi skladbami na razpis prepričali Igor Lija, Panda, Kalamari, Alex Volasko,  Žan Serčič, Statale 56 in Marko Vozelj.

V tekmovalnem delu pa bo prvi na oder stopil Igor Lija, sledila bo Ylenia Zobec, nato skupina Panda, pa Tinkara Kovač, Marko Vozelj, številko šest je izžrebala Alenka Godec, sedmico Žan Serčič, kot osma bo nastopila Darja Švajger, za njo skupina Statale 56, Nika Zorjan, Alex Volasko, Manca Špik, Kalamari bodo nastopili predzadnji in zadnji Enzo Hrovatin.

Alesh Maatko
Žan Serčič in Alex Volasko