Zabava

Narodnjakovo dekle obožuje Modrijane

A.M.
22. 5. 2013, 19.00
Posodobljeno: 9. 8. 2017, 09.52
Deli članek:

21-letna Štajerka Urška Rajh iz Braslovč je pred kratkim postala novo dekle, ki bo promoviralo slovenske lepote in narodno-zabavno glasbo.

Pri izbiranju narodnjakovega dekleta gre za izbor, s katerim želi portal Narodnjak.si širši javnosti prikazati lepoto slovenskih deklet, ki so povezana z narodno-zabavno glasbo. Letošnjim razpisnim pogojem je ustrezalo 25 prijavljenih deklet, žirija pa je nato izbrala 10 najprimernejših finalistk, ki so se konec aprila udeležile prvega profesionalnega fotografiranja v namene glasovanja.

Na koncu je največ glasov prejela 21-letna Štajerka Urška Rajh iz Braslovč, ki se že veseli, da bo eno leto lastnica naziva narodnjakovo dekle, prek katerega bo promovirala narodno-zabavno glasbo, predvsem med mladimi ter slovensko lepoto in kulturo. Urška, ki je zelo zgovorno dekle, se lepotnih tekmovanj do sedaj še ni udeležila.

Za zdaj je še samska, obožuje Modrijane, doma ima kitaro in bas kitaro, na kateri zaigra, ko ima kaj več časa, obožuje spogledovanje, ne mara pa rib. In za kaj se bo še posebej zavzemala v letu, ko bo narodnjakovo dekle? »Za še boljšo promocijo narodno-zabavne glasbe, ki prihaja vse bolj v ospredje tudi med mladimi. Roko na srce, kdo bi si pred kakšnimi petimi leti upal pomisliti, da se bo ta glasba vrtela po diskotekah, da bodo mladi plesali in noreli na to glasbo kot na kakšno rock zvrst. Vesela sem, da se to dogaja. Kajti še vedno trdim, da je najboljše tam, kjer je prisotna frajtonar'ca,« je zaključila Urška.

 

Še več narodno-zabavnih vsebin v časopisu SVET24.