Zabava

Severina se 30. maja v Ljubljani vrača na mesto zločina

STA / J.P.
26. 4. 2013, 17.07
Posodobljeno: 9. 8. 2017, 09.52
Deli članek:

V sklopu turneje, ki jo je 23. marca začela na Reki in jo nadaljevala v Beogradu in Skopju, se bo Severina v maju pred nastopom v Ljubljani ustavila še v Zagrebu.

Wikipedia

Hrvaška pop diva Severina, ki bo 30. maja v ljubljanski dvorani Stožice nastopila v sklopu turneje Dobrodošel v klubu, je dejala, da jo veseli, da se za konec spomladanskega dela turneje vrača "na mesto zločina", saj je do ideje za spektakel, ki ga je zasnoval slovenski režiser Tomaž Pandur, prišlo prav v slovenski prestolnici.


Kot je dejala na današnji novinarski konferenci, so v spektaklu, ki obsega dve uri in 28 pesmi, spojili pop koncert, kabaret, muzikal in gledališče, skratka vse kar ima rada in kar si želi videti na koncertu. Dodala je, da nastop deluje kot odlično zamišljena celota.

"Kot pri vseh velikih sodelovanjih, je do sodelovanja s Pandurjem prišlo spontano," pravi Severina, ki je pojasnila, da so ploščo, po kateri je turneja dobila ime, začeli snemati v lanskem septembru, tako da so imeli za priprave na turnejo zgolj pol leta.

Organizatorji v Stožicah obljubljajo pravljico v štirih dejanjih, v katerih bodo obiskovalci potovali skozi temne in svetle trenutke ljubezni in življenja.

Kostume za spektakel je zasnoval Marko Mitanovski, plesne koreografije pa Anže Škrube, član slovenske plesne skupine Maestro. Dobrodošel v klubu je turneja, ki velja za eno od največjih in najbolj dodelanih turnej na Balkanu. V jeseni Severina napoveduje še koncerte v Splitu, Podgorici in Sarajevu.