Svet

Hrvaški kampi med najdražjimi v Evropi

STA / J.P.
26. 4. 2013, 16.25
Posodobljeno: 9. 8. 2017, 09.52
Deli članek:

Najdražje kampe v Evropi imajo v Švici, Italiji in na Danskem, sledita Hrvaška in Francija, dodaja KUH.

Wikipedia

Povprečna cena nočitve tričlanske družine v hrvaških kampih bo letos 34,2 evra, je danes objavilo hrvaško kamping združenje (KUH) na podlagi nove analize nemškega avto kluba ADAC. 

Tričlanska družina bo za nočitev v švicarskih kampih plačala 46,2 evra, v italijanskih 41,5 evra, v danskih pa 38 evrov. Kampi v Španiji in Franciji so povprečno za evro ali dva cenejši kot na Hrvaškem, medtem ko so kampi najcenejši na Poljskem in Madžarskem, kjer so povprečne cene dnevnih storitev približno 20 evrov.

V ADAC so izračunali, da bosta starša z desetletnim otrokom v evropskih kampih letos povprečno za nočitev plačala 32,7 evra. V ceno so všteli prostor v kampu, vozilo, dodatne dajatve, elektriko, toplo vodo in bivalno takso, navaja KUH.

Poudarjajo, da so v hrvaških kampih od leta 2010 vsako leto podražili cene namestitve za približno odstotek, predvsem zaradi zvišanja kakovosti storitev.

Obenem so Hrvaški konkurenčne države ob obalah Sredozemskega morja, kot sta Francija in Španija, za nekaj odstotkov znižale svoje cene, medtem ko so v Italiji zadnja tri leta ostale nespremenjene.