Zabava

Viktorji 1993: Sašo Hribar - zbiratelj zlatih kipcev

A.M.
1. 3. 2013, 10.45
Posodobljeno: 9. 8. 2017, 09.52
Deli članek:

Prejemnik zlatega radijskega viktorja je bil leta 1993 znova Sašo Hribar. In kdo so še blesteli na podelitvi viktorjev 1993?

##IMAGE-21207##

Saša Hribarja ni treba posebej predstavljati, poznamo ga iz oddaje Radio ga ga, ki jo ima že od leta 1989 in ji še danes mnogi radi prisluhnejo, zanjo je leta 2006 prejel tudi Ježkovo nagrado. Je odličen imitator, ukvarja se s politično satiro.

Dobitniki viktorjev popularnosti:

televizijski: Stojan Auer

radijski: Sašo Hribar

glasbeni: Čuki 

Dobitniki strokovnih viktorjev:

najbolj elegantno oblečena medijska osebnost: Majda Širca

najboljša radijska oddaja: Radio ga ga

najboljša televizijska glasbena oddaja: Videošpon

najboljša televizijska kulturno-umetniška dokumentarna oddaja: Povečava

Viktor za posebne dosežke na medijskem področju: Igor E. Bergant (Igor E. Bergant je nesporna medijska zvezda leta 1993. V svoje delo športnega novinarja je vnesel poleg znanja toliko igrivosti, humorja, nepredvidljivega, da je naredil novi obrazec za televizijsko novinarstvo nasploh.)

##IMAGE-21206##

##IMAGE-21205##

Viktor za življenjsko delo: Vilko in Slavko Avsenik (Brata Vilko in Slavko sta prinesla na slovensko, pa tudi na evropsko glasbeno prizorišče izvirno glasbeno sporočilo, ki sloni na slovenskih narodnih motivih in na alpskem melosu. Njun glasbeni opus je zagotovo pomembno obogatil svetovno glasbeno prizorišče, brata pa sta odprla tudi pot tisočim glasbenim skupinam, ki prisegajo na zeleno glasbo. Velika poslanika Slovenije sta bila že takrat, ko pri nas še nihče ni poznal besede "promocija". S svojimi 700 skladbami sta kot ustvarjalca pustila v svetovni glasbeni zgodovini jasen pečat, Avseniki kot skupina pa se lahko brez sramu pohvalijo s pridevnikom "legendarni". Legendarni Avseniki. Vilko in Slavko sta na odrih že 40 let. Hvala!)

Viktorje za leto 1993 so podeljevali aprila 1994 v Cankarjevem domu. Prireditev sta vodila Tanja Ribič in Roman Končar. To leto so podelili kar dva viktorja za najboljšo televizijsko oddajo, dobili pa smo tudi novo kategorijo, in sicer viktorja za posebne dosežke. Na prireditvi so med drugim nastopili tudi glasbeniki. All Capone Štrajh trio so se predstavili s skladbo Gregorja Strniše Adamsovi v Sloveniji. Darja Švajger je zapela skladbo Bodimo breze. Slavko Avsenik ml. pa je posebej za podelitev viktorjev pripravil klasično priredbo venčka skladb legendarnih Avsenikov.