Zabava

V neznano s Pelhanom!

T.P.
28. 2. 2013, 23.38
Posodobljeno: 9. 8. 2017, 09.52
Deli članek:

Pelhan je nov, svež hard rock band na slovenski sceni, ki bo marca izdala svoj prvenec in se predstavil v živo.

Zasedbo Pelhan sestavljajo sami izkušeni glasbeniki, ki so delovali ali pa še vedno delujejo v skupinah, kot so Skalp, Dawn patrol, Requiem, Lene kosti, Kalamari, Divine Illusion, Forgotten Eden, Prizma, Obroč, ShadowIcon, Slavko Ivančič … Člani skupine so Aleš Pelhan (vokal in kitara), Matjaž Švagelj (bas kitara), Gregor Volk (kitara), Miha Nedoh (bobni) in Peter Smrdel (klaviature). Skupina se je zbrala v začetku leta 2012, sprva kot solo projekt Aleša Pelhana, pozneje pa je zaradi odlične kemije med člani prerasla v band.

Kot prvi singel so nam predstavili komad V neznano, ki bo 14.3.2013 izšel na istoimenskem albumu.

Fantje so izid singla podprli tudi z videospotom, ki so ga posneli v družbi ultra lahkih letal, svetovno priznanega podjetja Pipistrel v Ajdovščini. Na albumu najdemo 12 avtorskih skladb, ki so nastale pod peresom Aleša Pelhana. Za miks in mastering plošče sta poskrbela Borut Žbogar ter Gaber Radojević.

Zasedba obljublja močno dozo kvalitetnega rocka, ki jo lahko poslušalci preverite na njihovem premiernem koncertu v Orto Baru na dan izida albuma, torej 14. marca letos.