Zabava

Viktorje bomo spremljali na Planet TV

K.Š.
6. 2. 2013, 15.22
Posodobljeno: 9. 8. 2017, 09.52
Deli članek:

Slovenski televizijski gledalci bomo Viktorje 2012 marca v živo lahko spremljali na komercialni televiziji Planet TV.

Pred začetkom prireditve si bodo lahko gledalci pred televizijski zasloni ogledali tudi pestro dogajanje na rdeči preprogi. Veliki oder Cankarjevega doma pa bo tudi letos gostoval največje slovenske zvezde, ki bodo poskrbele za nepozabno zabavo. 

Še lahko glasujemo!

Glasovi so prešteti in ponujamo vam prvih pet kandidatov vsake kategorije. Zanje lahko glasujete vse do 27. februarja 2013 z SMS-sporočili ali na glasovnicah v revijah Stop, Jana in Lady. Izbrali ste torej svoje finaliste, tiste, med katerimi se bo boj za zmago iz tedna v teden le še stopnjeval.

Televizijski kandidati

Med televizijskimi osebnostmi so se najviše uvrstili nekdanji voditelj oddaje 24 ur Matjaž Tanko, voditelj oddaje Moja Slovenija Mario Galunič, voditelj oddaje Na zdravje! Boštjan Romih, voditeljica oddaje Danes Jerca Zajc in voditelj X-Faktorja Vid Valič.

Med televizijskimi oddajami so bile, kot kaže, lani najbolj priljubljene informativna oddaja 24 ur, razvedrilni oddaji Na zdravje! in Moja Slovenija, resničnostna oddaja Gospodinje pojejo in informativna oddaja Odmevi.

Radijski kandidati

Predstavljamo vam peterico najbolj priljubljenih radijskih postaj pri nas: Radio 1, Val 202, Radio Center, Radio Veseljak in Radio Si. In na radijskih valovih nas k poslušanju privabijo tudi radijske osebnosti. Lani so bili najpopularnejši Denis Avdić, Andrej Karoli, Sašo Hribar, Jože Činč inPolona Požgan.

Glasbeniki

Kdo vas je lani najbolj očaral s svojo glasbo? Tudi letos sta se med pet najbolj priljubljenih izvajalcev uvrstila pevka Tanja Žagar in pevec Jan Plestenjak. Tukaj so še narodno-zabavna skupinaModrijani, fantovska skupina In & Out in primorski kantavtor Iztok Mlakar.

Najljubša spletna stran

Vsakodnevno brskanje po spletu nas obvezno pripelje tudi do našega najljubšega portala. V lanskem letu ste najraje klikali po straneh: 24ur.com, rtvslo.si, siol.net, izklop.com in zarolaj.si

Za viktorje popularnosti se glasuje s sporočilom SMS VIK + kategorija + zaporedna številka kandidata na številko 6767, pri čemer so oznake za kategorije naslednje: TO za televizijsko osebnost, TV za televizijsko oddajo, RO za radijsko osebnost, RP za radijsko postajo, GI za glasbenega izvajalca, NET za spletno stran. (Primer: VIK TO 1) Glasujete lahko tudi z glasovnicami, ki jih najdete v priljubljenih slovenskih revijah Stop, Lady in Jana. Drugi krog glasovanja za medijske nagrade leta poteka do 27. februarja 2013.

Način glasovanja:

Gledalci, poslušalci, bralci in obiskovalci spletnih strani so v vsaki kategoriji izbrali pet finalistov, ki se bodo potegovali za ta najprestižnejša priznanja na področju medijev in popularne kulture. V kategoriji TV-osebnost se bodo letos pomerili Matjaž Tanko (z glasovalno številko 1.), Mario Galunič (2.), Boštjan Romih (3.), Jerca Zajc (4.) in Vid Valič (5.), v kategoriji TV-oddaja se bodo za viktorja potegovale oddaje 24ur (1.), Na zdravje! (2.), Moja Slovenija (3.), Gospodinje pojejo (4.) in Odmevi (5.), v kategoriji glasbeni izvajalci se bodo pomerili Tanja Žagar (1.), Jan Plestenjak (2.), Modrijani (3.), In&Out (4.) ter Iztok Mlakar (5.). V kategoriji radijskih postaj se bodo letos spopadli Radio1 (1.), Val 202 (2.), Radio Center (3.), Radio Veseljak (4.), Radio Si (5.), v kategoriji radijska osebnost se bodo pomerili Denis Avdić (1.), Andrej Karoli (2.), Sašo Hribar (3.), Jože Činč (4.) in Polona Požgan (5.). In še spletne strani, ki se potegujejo za viktorja popularnosti: 24ur.com (1.), MMC.RTV.SLO (2.), Siol.net (3.), Izklop.com (4.), Zarolaj.si (5.). 

Za viktorje popularnosti se glasuje s sporočilom SMS VIK + kategorija + zaporedna številka kandidata na številko 6767, pri čemer so oznake za kategorije naslednje: TO za televizijsko osebnost, TV za televizijsko oddajo, RO za radijsko osebnost, RP za radijsko postajo, GI za glasbenega izvajalca, NET za spletno stran. (Primer: VIK TO 1) Glasujete lahko tudi z glasovnicami, ki jih najdete v priljubljenih slovenskih revijah Stop, Lady in Jana. Drugi krog glasovanja za medijske nagrade leta poteka do 27. februarja 2013.

Kot vsa leta doslej tudi letos velja, da lahko mediji h glasovanju pozivajo svoje gledalce, bralce, poslušalce ali obiskovalce spletnih strani, kdo bo pri tem uspešnejši, pa bomo videli na slavnostni podelitvi, ki vsako leto napolni dvorano z najvidnejšimi ustvarjalci slovenskega prostora, postavlja najvišje standarde in prinaša sveže pristope ter vsebine – tudi letos v mesecu marcu.