Zabava

20 let so čakali na svoj prvi avtorski singel

A.M.
5. 2. 2013, 12.30
Posodobljeno: 9. 8. 2017, 09.52
Deli članek:

Skupina Soulfingers je popolnoma šokirala glasbeni svet, ko se je ob dvajsetletnici svoje uspešne kariere odločila za korenito glasbeno spremembo.

10-članska vrhunska koncertna atrakcija, ki je v svoji razburljivi  karieri nastopila na že več kot 1700 koncertih ter izdala tri albume 'coverjev', Live in Bp club, Very Live in No Fingers Like Soul Fingers, prvič v dvajsetih letih izdaja svojo prvo avtorsko pesem z naslovom All I wanna do is dance.
Denis in Haris, 'soul brata', označujeta pesem All I wanna do is dance kot 'hippy disco song'.  
Pesem je že v prvem dnevu postala izjemna uspešnica pri naših sosedih, Slovenci pa so tisti, ki so jo slišali prvi, saj so jo Soulfingers predvajali premierno na silvestrski večer na koncertu v središču Ljubljane.

"Nekdo je dejal, da je vdihnil zvezdni prah, nato pa napisal pesem. Spet drug bo rekel, da je spal z Elvisom in ga je ta izkušnja za vedno spremenila. Nekdo je gledal sončni zahod na morju z zvokom valov. Za nekatere je pesem prišla sama v petih minutah. Vse take in podobne navdihe smo v 20 letih kariere žal preskočili. Mi smo  šli preprosto skupaj pod tuš! V toplotno paro napolnjeni kopalnici se je na ogledalu pojavilo sporočilo 'All I wanna do is dance, I like to spend my days in a trance!'. Takrat smo dojeli, da smo šli v kopalnico kot normalni ljudje, ven pa prišli kot band s hitom," razlagata brata Denis in Haris.

Soulfingers so imeli priložnost deliti oder z znanimi imeni, kot so: B.B.King, David Bowie, The Blues Brothers band, Eddie Floyd, Georgie Fame, Miriam Maceba, Macoto Ozone. Gostovali so na mnogih mednarodnih filmskih in glasbenih festivalih - Montreux jazz festival, budimpeški Siget fetival, MOSTRA - beneški filmski festival, NET AROUND the PLANET – svetovna akcija pod umetniškim vodstvom Brian Eno-a in Petra Gabriela v Pavarotti centru itd.