Kako shranjevati vrtno opremo?

K.A.
23. 5. 2021, 20.18
Posodobljeno: 7. 6. 2022, 10.35
Deli članek:

Kot pri notranjih prostorih tudi vrt zahteva skrbno in premišljeno prostorsko ureditev.

https://punkufer.si/izdelek/vrtna-garnitura-z-blazinami-8-delna-akacijev-les-temno-siva/
Vrtna garnitura z blazinami 8-delna akacijev les

Poleg same razporeditve rastja je pri vrtu ključna ureditev vrtnega pohištva, saj mora biti za razliko od notranjega ustrezno zaščiteno pred podnebnimi razmerami. Kako torej poskrbeti za urejeno vrtno opremo in njeno shranjevanje?

33778cd8490463496ad891e41ebf8f70.jpeg

Vrt je pravo ogledalo doma. Notranjih prostorov ne bi prepustili procesom propadanja in obrabe, zato ne dovolite, da bi trpela zunanja podoba vašega doma. Namesto jedilne mize in stolov tako pretehtajte izbiro pravih stolov, zunanje mize, ponjav, rastlinjakov in pripomočkov za urejanje, namesto omar pa poiščite drugačne načine, kako vso opremo ohraniti v čim boljšem stanju.

Izbira pohištva

Izpostavljenost vremenskim razmeram za vrtno pohištvo pomeni, da je izbira najprimernejših kosov pohištva zmanjšana za vse nežnejše, najmehkejše vodo-vpojne materiale. Naj pa to ne ustavi vašega kreativnega čuta in občutka za udobje! V bogati ponudbi spletne trgovine PunKufer lahko odkrijete sedežne garniture v raznobarvni paleti barv in raznovrstnih tekstur trpežnih materialov.

Pri izbiri bodite pozorni na prostor, ki vam je razpolago, in vzdušje, ki ga želite v vašem vrtu ustvariti. Pravi vtis boste dosegli, če bodo kosi pohištva med seboj skladni – to ne pomeni nujno identičnih barv, naj pa se po obliki in postavitvi dopolnjujejo in ne bijejo. Pri velikih prostorskih omejitvah se sprva zdi dobra izkoriščenost vrta skorajda nemogoča. Za manjši vrt izberite garnituro z elegantno, enostavno obliko, predvsem pa izbirajte kotne garniture, ki bodo omogočile največji izkoristek prostora.

dc43081ff713e2be07019de4d3b0fc13.jpeg

Shranjevanje

Tudi najbolj premišljeno razporejeno pohištvo iz trajnih materialov pa lahko sčasoma izgubi svojo pravo barvo, ali se poškoduje. Za zagotavljanje dolge življenjske dobe je najbolje urediti prostor za shranjevanje zunanje opreme na mestu, ki ne prepušča vode in ščiti pred neposredno sončno svetlobo. Vrtne škatle so odlična rešitev. Ponašajo se z enostavnim načinom sestavljanja, najdemo pa jih v raznovrstnih oblikah in materialih, od lesa in aluminija do polipropena. Se bojite, da bo vrtna škatla izstopala in predstavljala moteč element v vaši vrtni ureditvi? Izbirajte med nevtralnimi barvnimi toni, predvsem pa poskusite videz prostora za hrambo uskladiti z videzom samega vrtnega pohištva. Tako bo vrtna škatla delovala kot izvrstna kamuflaža, v času uporabe pohištva pa kot nerazločljiv element vrtne ureditve.

S pravo kombinacijo vrtnega pohištva in hrambnih prostorov lahko rešite tako problem ohranjanja vrtne pohištvene opreme kot vprašanje kopičenja in zavzemanja prostora, kadar oprema ni v uporabi. Oglejte si izbor vrtne opreme na portalu PunKufer za pohištvo, ki zadovolji vse potrebe. Naužijte se nove podobe vašega vrta!

https://punkufer.si/izdelek/vrtna-skatla-za-shranjevanje-117x50x55-cm-evkaliptusov-les/
Vrtna škatla za shranjevanje evkaliptusov les