Navijači jo bodo čakali

Tina Maze je razkrila, kaj bo njena velika težava na Zlati lisici

G.G./STA
5. 1. 2017, 08.13
Posodobljeno: 9. 8. 2017, 10.02
Deli članek:

Po revialni tekmi 18 smučarskih legend na progi sredi Zagreba je Tina Maze razkrila, da bo v Mariboru na Zlati lisici nastopila po prvi trideseterici.

Reuters
Tina Maze je tekmo v Zagrebu izkoristila za trening.

Čeprav čas revialne tekme ni bil pomemben, je bila na 165 metrov dolgi progi v Bakačevi ulici, ki se spušča od katedrale proti vzhodnemu delu osrednjega zagrebškega trga do vodometa Manduševac, najhitrejša Renate Götschl pred Ivico Kostelićem.

Med tistimi, ki jo je nekaj tisoč spremljevalcev tekme najbolj glasno pozdravilo, je bila tudi najuspešnejša slovenska športnica vseh časov Mazejeva. Po tekmi je povedala, da je tudi sredina tekma določen trening pred njenim mariborskim nastopom, na katerem so bo konec tedna poslovila od profesionalnega smučanja.

"Biti na snegu je vedno nekakšen trening. Ko daš smučarske čevlje na noge, je že trening. Tekma je bila del priprav, predvsem pa zabav, ne trening," je odgovorila. Dodala je, da je danes opravila trening v Toblachu na južnem Tirolskem ter da se "malo pripravlja, a ne tako kot prej".

Povedala je tudi, da bo imela na Zlati lisici številko "po 30", tako da "bodo navijači morali malo počakati" na njo. Mazejeva je tudi izjavila, da so jo lepo sprejeli v Zagrebu tako kot vedno ter da bo zagotovo izkoristila vaučer za turistični obisk na Hrvaškem, ki so ga dobili vsi udeleženci revialne tekme.