Zimski športi

Tina je pokazala obe

N.J.
25. 2. 2014, 17.09
Posodobljeno: 9. 8. 2017, 09.53
Deli članek:

Danes je za Tino Maze in Žana Koširja še en pomemben dan. Šampijonoma so namreč organizirali sprejema v njunih domačih krajih - za Tino v Črni na Koroškem, za Žana pa v Tržiču.

KMA

Krajani so obe mesti že preimenovali. Črna na Koroškem je tako postala Zlata2 na Koroškem, Tržič pa so po prvi medalji preimenovali v Bronzič. Za Tino so sprejem pripravili ob 17. uri, za Žana pa uro kasneje.

V Zlati2 na Koroškem se je zbralo okoli 2.000 najbolj zvestih navijačev naše smučarske šampionke, ki so Tino navdušeno pozdravili, ko se je na prizorišče pripeljala v kočiji. Pozdravila jo je tudi županja Črne na Koroškem Romana Lsjak, ki je ob tem dejala: 'Najodločnejša, najpogumnejša, najboljša. Tina je združila vse svoje vrednote. Je najboljša smučarka vseh časov!“ Sprejema se je udeležil tudi tudi prvi slovenski dobitnik kolajne na zimskih olimpijskih igrah Jure Franko.

Slovenski športniki so sicer v Sočiju osvojili kar osem kolajn, med dobitniki odličij pa so poleg Mazejeve in Koširja še skakalec Peter Prevc, ki je prejel bron in srebro ter bronasti tekačica Vesna Fabjan in biatlonka Teja Gregorin.

Olimpijski komite Slovenije po končanih olimpijskih igrah ne bo pripravil posebnega sprejema za olimpijce, poroča Žurnal. Tega so po natančnem razmisleku prestavili na konec zimske sezone. "Če bi ga priredili v naslednjih dneh, bi bilo športnikov malo. Vsi imajo obveznosti v svetovnem pokalu, tako da bomo sprejem pripravili po končani zimski sezoni," je odločitev pojasnil predsednik OKS Janez Kocijančič.