Zimski športi

Hokejisti nabrusili Tino Maze?

S.A./N.J.
18. 2. 2014, 14.11
Posodobljeno: 9. 8. 2017, 09.53
Deli članek:

Tina Maze je z današnjim veleslalomom spet dokazala, da je lahko nepremagljiva. A zasluge, da je bila tako dobro pripravljena na drugo vožnjo, gredo menda tudi našim Risom ...

Reuters

Tina Maze je v težkih razmerah pokazala, da je najboljša. Celo drugo vožnjo je ohranjala prednost in na koncu zasluženo osvojila zlato medaljo! "Vedela sem, da bo na knap, ampak sem se potrudila," je povedala Tina Maze. "Verjela sem v zlato! V življenju se je moralo obrniti." Glede koles, ki jih je tradicionalno opravljala po zmagah, je tokrat povedala, da na olimpijadi preprosto ni časa za to. "Jih imam pa v mislih," je dodala. Med obema nastopoma se je menda sproščala tako, da je spremljala hokejsko tekmo med Slovenijo in Avstrijo. "Fantje so mi vlili novo moč. Prav zaradi njih sem bila še bolj nabrušena," je dejala 30-letna lastnica kar desetih kolajn na velikih tekmovanjih, ki se bo v Slovenijo vrnila s kar dvema zlatima medaljama.

Že s prvo vožnjo Slovencem polepšala dan

Prva vožnja se je v Sočiju pričela ob 6.30. V vodstvu je črnjanka Tina Maze, ki ima pred najbližjo zasledovalko, Jessico Lindell-Vikarby, približno pol sekunde prednosti.  3. mesto zaseda Italijanka Nadia Fanchini (+0,65). V finalno vožnjo se je uspelo uvrstiti tudi Katarini Lavtar, ki je s številko 32. v cilj prismučala na 19. mesto.

Brez finalne serije pa sta ostali Maruša Ferk, ki se je po progi spustila kot 50., in Ilka Štuhec, ki je nastopila s številko 52. Iz elitne veleslalomske sedmerice se je nastop ponesrečil Lari Gut (2,66) in Kathrin Zettel(3,72). Maria Höfl Riesch zaradi bolezni ni nastopila.

Druga vožnja veleslaloma je bila napovedana ob 10.00, a se je začetek zaradi sneženja in slabe vidljivosti prestavil na 10.15. Tudi med samo drugo vožnjo so bile razmere na smučišču precej slabe. A kot je dejala Tina: "Sonce ali dež. Vseeno, le da sem zlata."