Zimski športi

Kopitar zadel in podal, Kralji odpihnili Tampo s 5:2

STA/M.J.
20. 11. 2013, 08.31
Posodobljeno: 9. 8. 2017, 09.52
Deli članek:

Slovenski hokejski zvezdnik Anže Kopitar je bil znova med ključnimi možmi pri zmagi Los Angeles Kings, ki je v severnoameriški ligi NHL na domačem ledu dvorane Staples center visoko s 5:2 premagal moštvo Tampa Bay Lightning. Kralji so se po štirih gostovanjih uspešno vrnili tudi na domačem ledu.

Kopitar, Matt Frattin in Justin Williams so vsak na tekmi prispevali po gol in podajo, vratar Kings Ben Scrivens pa je ubranil 19 strelov gostujočih hokejistov za še 15 zmago, četrto zaporedoma. Za zmago Kraljev sta zadela še kapetan Dustin Brown in Dwight King.

Hokejisti iz Los Angelesa sicer v izenačeni zahodni konferenci za vodilnima moštvoma Zahoda in lige NHL iz Chicaga in Anaheima (32 točk) zaostajajo le točko. Trenutno so na tretjem mestu na ligaški lestvici, 31 točk pa si delijo z moštvi St. Louis Blues, San Jose Sharks in Phoenix Coyotes.

Kopitar je na lestvici najboljših podajalcev lige na desetem mestu s 15 podajami, ob tem je od začetka sezone dal že šest golov za skupno 21 točk. Na lestvici najkoristnejših igralcev je s točkovnim izkupičkom 23.

Moštvo Lightning je po še drugem zaporednem porazu izgubilo prvo mesto v vzhodni konferenci, na mesto vodilnega moštva Vzhoda se je povzpel Boston po zmagi nad New Jersey Rangers v gosteh z 2:1.