Zimski športi

Tina še po slalomski globus

STA / S.R.
10. 3. 2013, 08.19
Posodobljeno: 9. 8. 2017, 09.52
Deli članek:

Tina Maze, najboljša alpska smučarka v tej sezoni, bo danes v nemškem Ofterschwangu skušala v slalomu doseči nov vrhunski izid.

Reuters

Z njim bo prihodnji teden v švicarskem Lenzerheideju na finalu pokala lahko po zadnjem slalomu sezone dvignila v zrak tudi slalomski globus; v rokah ima že velikega za skupno zmago ter veleslalomskega.

Mazejeva se je slalomu v zadnjem času zelo posvetila, saj jo do slalomskega globusa med vsemi, ki se ji obetajo, verjetno vodi najtežja pot. Vse namreč ne bo odvisno zgolj od nje. Ameriška najstnica Mikaela Shiffrin je že z naslovom svetovne prvakinje v Schladmingu dokazala, da lahko že sedaj pomeša račune tudi najboljšim. Pred zadnjima dvema slaloma ima 33 točk prednosti pred Mazejevo.

Črnjanka je že v soboto v Ofterschwangu z drugim mestom na slalomu dosegla svoje 21. stopničke v sezoni, sezono pa lahko krona z osvojitvami vseh globusov v eni zimi, kar doslej ni uspelo še nikomur.

"Čaka me zelo pomembna tekma. Zelo si želim nastopiti, čutim kar nekakšno navdušenje. In ker je za mano zaključni ter zelo pomemben del sezone, bo treba ostati še bolj zbran," je povedala Mazejeva. "Slalom je naša uganka, mislim, da bolj s psihološkega stališča. To je tvegana disciplina, vendar Mazejeva lahko nastopa dobro, nedeljski slalom pa bo tekma živcev," je pred slalomom dejal Andrea Massi, vodja ekipe Mazejeve.