Zimski športi

Mazejevo po söldenski zmagi danes čaka še slalomski test

STA / S.R.
10. 11. 2012, 10.46
Posodobljeno: 9. 8. 2017, 09.52
Deli članek:

Tina Maze, zmagovalko veleslaloma v Söldnu na uvodni tekmi letošnje sezone svetovnega pokala v alpskem smučanju, danes čaka druga tekma sezone.

V Leviju na Finskem je na programu slalom. Slovenske barve bosta zastopali še Maruša Ferk in Ula Hafner, v nedeljo pa bodo v slalomu nastopili Mitja Valenčič, Matic Skube in Miha Kürner.

Mazejeva je bila v minuli zimi druga v skupnem seštevku pokala in tretja slalomistka sveta. Na Finskem je od začetka tedna in je imela nekaj dela z izbiro smučarskega čevlja, odločila pa se je za lansko opremo. Pred tekmo je bila optimistično razpoložena.

"V slalomu imam enake smuči kot v lanski sezoni, nove in daljše se namreč na poletnih treningih v Ushuaii niso najbolje obnesle. Imeli smo tudi slabše slalomske pogoje za treninge, zato imamo nekaj zamude pri vadbi. Toda zadnji treningi na Finskem so bili odlični, podlaga zelo dobra in mislim, da bom po petkovem treningu pripravljena za sobotni nastop. Slalom je svetla točka zadnjih let in sem se trudila, da bo tako tudi naprej. Specialistke imajo malo več treningov v nogah, zato mislim, da bo konkurenca ostrejša kot na uvodni veleslalomski tekmi," je menila Mazejeva.

Slovenski trener tehničnih disciplin Denis Šteharnik je dejal, da Ferkova še ni v najboljši slalomski formi, računa pa na uvrstitev med trideset najboljših. Za Ulo Ula Hafner pričakuje, da bo letos tako dobro nastopala v evropskem pokalu in da bo naslednje leto v slovenski A ekipi. V Leviju bo nastopila, da se seznani s pogoji in bi ji naslednje leto start v svetovnem pokal dobro uspel.