Bokarski klub Kranj

"Za slovenski boks to, kar je Đoković za tenis"

J.P.
30. 5. 2016, 09.59
Posodobljeno: 9. 8. 2017, 09.59
Deli članek:

Tako je za naš portal dejal Duško Čavić, kranjski diplomirani trener boksa. V petek, soboto in nedeljo je namreč na Ravnah na Koroškem potekalo državno prvenstvo v boksu. Udeležili so se ga tudi člani in članice omenjenega kluba.

Facebook
Duško Čavić (skrajno levo) s svojimi varovanci (Andreja Bešter je tretja z desne).

»Moji boksarji in boksarske so se fantastično odrezali,« je povedal Duško Čavić, kranjski diplomirani trener boksa. Na 25. državnem prvenstvu v boksu je Boksarski klub Kranj skupno zastopalo enajst boksarjev in boksark v praktično vseh kategorijah – domov so odnesli osem zlatih, dve srebrni in eno bronasto medaljo. Bili so, tako Čavić, klub z najboljšim izkupičkom. »Vesel sem, ker imamo pravo piramido, boksarje in boksarke v praktično vseh kategorijah,« je dejal.

Domov so prinesli osem zlatih, dve srebrni in eno bronasto medaljo.

25. izvedba

Letošnje državno prvenstvo je Boksarska zveza Slovenije organizirala v navezi z Boksarskim klubom Fužinar. Sodili so slovenski sodniki, tekmovanje je vodil Marko Marović, supervizor mednarodne boksarske zveze Aiba. Sojenje je bilo pošteno, je komentiral Čavić.

Ogrožen Pokal Kranja

Pokal Kranja je po vseh teh letih že stvar kranjske tradicije. Letos pa bi se lahko zgodilo, da bo ta tradicija postala stvar preteklosti. Kot je povedal Čavić, ki mu grejo zasluge za vse dosedanje izvedbe, je »po 24 letih ogrožen Pokal Kranja«, mednarodno tekmovanje, na katerem sodeluje najmanj pet držav. Razlog? Težave s financiranjem. Čavić srčno upa, da mu uspe najti sponzorje, ki mu bodo pomagali nadaljevati to boksarsko tradicijo. Ta sad njegovega udejstvovanja pa ni edini, ki ga je to zanesenjaštvo obrodilo – na tem mestu velja izpostaviti boksarko Andrejo Bešter - Cobro, ki je pri nas praktično brez konkurence. Letos je že enajstič postala državna prvakinja, ponaša pa se tudi z bronom z evropskega pokala in s štirimi broni s svetovnih pokalov. 18. junija jo v Nemčiji čaka prva profesionalna borba.