Vreme

Danes mogoče plohe in nevihte

J.P./STA
30. 5. 2016, 10.14
Posodobljeno: 9. 8. 2017, 09.59
Deli članek:

Danes bo v vzhodni Sloveniji deloma sončno s kakšno ploho, drugod bo spremenljivo oblačno z občasnimi krajevnimi plohami, predvsem popoldne tudi posameznimi nevihtami.

Profimedia
Sončno bo, lahko pa se zgodi kakšna ploha.

Pihal bo jugozahodni veter. Najvišje dnevne temperature bodo od 20 do 25 stopinj Celzija.

V torek bo delno jasno s spremenljivo oblačnostjo. Predvsem v popoldanskem času bodo nastajale krajevne plohe in nevihte. Najnižje jutranje temperature bodo od 9 do 16, najvišje dnevne od 19 do 23, na vzhodu do 25 stopinj Celzija.

Obeti: Tudi v sredo in četrtek bo delno jasno s spremenljivo oblačnostjo. Predvsem v popoldanskem času bodo nastajale krajevne plohe in nevihte, pogostejše bodo v zahodni Sloveniji. Jugozahodnik bo v četrtek oslabel.

Vremenska slika: Nad večjim delom Evrope je ciklonsko območje. Od jugozahoda priteka v višinah k nam nekoliko hladnejši in razmeroma vlažen zrak.

Napoved za sosednje pokrajine: Danes bo spremenljivo oblačno.V krajih vzhodno in južno od nas bo več sonca, drugod bodo nastajale krajevne plohe in nevihte. Pihal bo jugozahodni veter.

V torek bo delno jasno s spremenljivo oblačnostjo. Predvsem v Alpah se bodo pojavljale plohe in nevihte. Še bo pihal jugozahodnik.

Biovreme: Občutljivi ljudje bodo imeli z vremenom povezane težave, okrepljeni bodo tudi nekateri bolezenski znaki. Spanje občutljivih ljudi bo moteno. Priporočajo dosledno upoštevanje morebitnih predpisanih diet in odmerkov zdravil ter večjo previdnost.