Ostali športi

Mitji Petkovšku nova medalja

J.P.
16. 3. 2014, 16.41
Posodobljeno: 9. 8. 2017, 09.54
Deli članek:

Slovenski telovadec Mitja Petkovšek je na tekmi svetovnega pokala v Cottbusu na bradlji osvojil tretje mesto. Zmagal je Japonec Koji Uemacu, drugi pa je bil Britanec Frank Alasdair Baines. Med finalistkami je nastopila še Saša Golob na parterju, bila je četrta.

Mediaspeed

Petkovšek v Nemčiji ni nastopal povsem zdrav, kljub temu pa je v petkovih kvalifikacijah dobro nastopil in se z drugo oceno gladko prebil v finale najboljše osmerice. V njem je zmago slavil Uemacu, ki je za vajo zbral 15,500 točke, enako kot drugi Baines, a je imel Japonec težjo sestavo.

Naslednja tekma svetovnega pokala bo že konec marca v Dohi, čez dober mesec, natančneje od 18. do 20. aprila, pa se bodo najboljši predstavili tudi na svetovnem pokalu v ljubljanski Hali Tivoli.

Na parterju je zmagala Poljakinja Marta Pihan-Kulezsa (13,950 točke), druga je bila Nemka Kim Bui (13,925), tretja pa Rusinja Marija Kharenkova (13,750). Golobova je za vajo prejela oceno 13,250. 

Preostali slovenski telovadci Sašo Bertoncelj, Žiga Šilc, Alen Dimic, Teja Belak in Tjaša Kysselef tokrat niso tekmovali dovolj dobro za preboj v finale, medtem ko Rok Klavora zaradi bolezni sploh ni nastopil.