Ostali športi

Sašo Bertoncelj zmagovalec na konju z ročaji

STA / A.M.
27. 4. 2013, 16.55
Posodobljeno: 9. 8. 2017, 09.52
Deli članek:

Sašo Bertoncelj je prvi dan finalnih nastopov na gimnastičnem svetovnem pokalu v Ljubljani poskrbel za navdušenje v Hali Tivoli, saj je v finalu konja z ročaji z oceno 15,475 točke prepričljivo zmagal.

Mediaspeed

Prvo finalno odločitev gimnastičnega svetovnega pokala v Ljubljani, finale parterja, je dobil nekdanji svetovni in evropski prvak Grk Elefterios Kosmidis (15,125 točke). Slovenski as Rok Klavora, zmagovalec petkovih kvalifikacij, je v finalni vaji naredil več napak kot včeraj in z oceno 14,950 točke v zelo izenačeni tekmi zasedel četrto mesto. "Manjše napake so me danes stale zmage," je po neposrečenem nastopu, ko mu je po vodi splavala peta uvrstitev na oder za zmagovalce v karieri, povedal Klavora.

V finalu preskoka je imela Slovenija v ognju kar dve železi, junakinjo minulega evropskega prvenstva v Moskvi Tejo Belak in Tjašo Kysselef, a se finale ni razpletel po željah slovenskih ljubiteljev gimnastike. Kysselefova je sicer dobro opravila oba skoka, a še ne dosega težavnosti za preboj med najboljše in je z oceno 13,325 točke zasedla sedmo mesto, Belakova pa je pri obeh skokih naredila veliko napako in s povprečjem 13,112 končala na zadnjem, osmem mestu.

V nedeljo, ki bo v celoti posvečena slovesu šampiona Aljaža Pegana, saj so pri Gimnastični zvezi Slovenije dogajanje poimenovali kar Aljažev dan, pa bodo od Slovencev v ognju za odličja še Mitja Petkovšek na bradlji, Alen Dimic na bradlji in drogu, Teja Belak na gredi in Saša Golob na parterju.