Ostali športi

Naše najmočnejše orožje bo Živa Dvoršak

STA / S.R.
1. 3. 2013, 07.48
Posodobljeno: 9. 8. 2017, 09.52
Deli članek:

Na evropskem prvenstvu z zračnim orožjem v danskem Odenseju bodo danes in v soboto na sporedu preizkušnje v članski konkurenci, na strelsko črto pa se bo postavilo tudi sedem Slovencev.

Nastopili bodo Živa Dvoršak, Nina Juvan, Saša Marija Ratnik in Grega Potočnik (vsi zračna puška) ter Petra Dobravec, Peter Tkalec in Blaž Kunšek (vsi zračna pištola).

V odsotnosti Rajmonda Debevca bo najmočnejše slovensko orožje Dvoršakova, ki je zablestela v lanski sezoni in si na evropskem prvenstvu v finskem Vierumäkiju izborila nastop na olimpijskih igrah v Londonu. Mlada ljubljanska strelka je bila v pripravljalnem obdobju zelo natančna, na kakovostni pregledni tekmi v Münchnu je zasedla tretje mesto, v Zagrebu pa postavila nov državni rekord z zračno puško. Slovenija bo v tej disciplini nastopila tudi na ženski ekipni tekmi, poleg Dvoršakove bosta nastopili še Juvanova in Ratnikova.

Danes bosta nastopila Dobravčeva z zračno pištolo in Potočnik z zračno puško, v soboto pa še Dvoršakova, Juvanova in Ratnikova z zračno puško ter Tkalec in Kunšek z zračno pištolo.