Ostali športi

Umrl spidvejist Matija Duh

S.R.
3. 2. 2013, 09.02
Posodobljeno: 9. 8. 2017, 09.52
Deli članek:

Vodstvo AMD Krško je medijem posredovalo žalostno sporočilo. Njihov član, 23-letni Matija Duh je po hudi poškodbi, ki jo je utrpel ob padcu na dirki v Argentini, umrl.

"Kljub vsem naporom zdravniške ekipe so bile poškodbe za Matijo žal prehude. Ob šestih zjutraj po našem času, se je enemu najbolj karizmatičnih in obetavnih voznikov speedwaya, kar smo jih kdaj imeli v naših vrstah, ustavilo srce in s tem se je končala zadnja bitka v njegovem življenju. Z žalostjo, ki jo razume le nekdo, ki je poznal vedno nasmejanega in prijaznega ter za pomoč pripravljenega Matijo, izrekamo iskreno sožalje njegovi družini, prijateljem, navijačem in vsem, ki so ga spremljali na njegovi športni poti. S svojimi športnimi uspehi in dobro voljo, ki ni nikoli zamrla, bo ostal za vedno zapisan v našem klubu in naših srcih." - Avto moto društvo Krško.

Nesreča se je zgodila 31.1. na dirki v Argentini. Na startu četrte vožnje je Matija že takoj po vhodu v ravnino iz drugega ovinka nesrečno zapeljal na ščitnik zadnjega kolesa na motorju Guglielmo Franchetiija in izgubil oblast nad motorjem. Nato je s polno hitrostjo zapeljal v zaščitne gume in se huje poškodoval. Odpeljali so ga v bolnišnico Hospital Penna, kjer so odkrili, da je poleg poškodb glave utrpel tudi več zlomov. 

Nesreča se je zgodila, tako pišejo nekatere specializirane spletne strani, takoj po startu četrte vožnje na vhodu v ravnino iz drugega ovinka, ko je Matija Duh nesrečno zapeljal na ščitnik zadnjega kolesa na motorju Guglielmo Franchetiija in izgubil oblast nad motorjem ter se s polno hitrostjo zapeljal v zaščitne gume. Duh se je tako poškodoval, da so ga morali odpeljati v bolnišnico Hospital Penna. Zdravniki so čakali, da bi se njegovo stanje dovolj izboljšalo, da bi ga lahko operirali.

Prireditelji so za zaščito ob stezi uporabili le stare avtomobilske gume in ne zaščitnih blazin, kakršne so obvezen del opreme na dirkah najvišje ravni.