Košarka

Beko nadaljuje sponzorstvo največjih košarkarskih športnih dogodkov

S.R.
1. 2. 2013, 14.28
Posodobljeno: 9. 8. 2017, 09.52
Deli članek:

Beko je postal Presenting Sponsor dogodkov FIBA Eurobasket 2013 v Sloveniji in FIBA Basketball World Cup 2014 v Španiji.

Z včerajšnjim dnem je Beko podpisal sponzorstvo s FIBO za dva glavna košarkarska dogodka, in sicer FIBA EuroBasket, ki bo potekal v Sloveniji od 4. do 22. septembra 2013 in prvi FIBA Basketball World Cup, ki bo potekal v Španiji od 30. avgusta do 14. septembra 2014.

Beko je bil že v preteklih letih sponzor večjih dogodkov - leta 2009 sponzor FIBA Eurobasket na Poljskem, leta 2010 sponzor World Championship v Turčiji in leta 2011 sponzor FIBA Eurobasket v Litvi.  

Ob podpisu pogodbe je Patrick Baumann, generalni sekretar FIBA in član mednarodnega olimpijskega komiteja, z nami delil svoje zadovoljstvo: »Beko je svojo predanost pokazal skozi pretekla leta kot sponzor vseh večjih FIBA košarkarskih dogodkov, hkrati pa se povezuje z vodilnimi košarkarskimi ligami po Evropi. Veseli smo, da se bo naše partnerstvo okrepilo in doseglo še višjo raven v prihodnjih letih. Rad bi se zahvalil blagovni znamki Beko in gospodu Levent Çakıroğlu za veliko podporo. 

Levent Çakıroğlu, predsednik Koč holding Durable Goods Group in izvršni direktor podjetja Arcelik Group, je dejal: »Blagovna znamka Beko se prodaja več kot v 100 državah in nenehno dosega globalno rast. Beko je v zadnjih petih letih dosegel največjo količinsko rast v segmentu bele tehnike in postal tretja največja blagovna znamka v svojem segmentu v Evropi. Hkrati je tudi med najbolj zaželenimi blagovnimi znamkami v zahodni Evropi in vodilna blagovna znamka v Angliji ter mnogih drugih državah.

##IMAGE-19775##Košarka je resnično svetovni šport s pomembnimi vrednotami. Z nacionalnimi reprezentancami v času prvenstev dihajo gledalci doma in se veselijo njihovih uspehov. Energija, ki jo prinaša košarka, pooseblja dinamičen in mladosten značaj blagovne znamke Beko. Beko, ki je ena najpomembnejših znamk bele tehnike na svetu, s svojo globalno vizijo kot pomemben sponzor košarke združuje množice ljubiteljev športa, uspehov in poštene igre. Izjemno ponosni smo, da je poleg globalnega uspeha, ki ga je Beko dosegel s svojimi inovativnimi izdelki, svoje ime povezal tudi s pomembnimi košarkarskimi ligami v Evropi, ki združujejo milijone ljudi širom sveta.

S tem trenutkom smo postavili nov mejnik v našem košarkarskem udejstvovanju in okrepili sodelovanje s FIBO. Po uspešnem sponzorskem sodelovanju pri preteklih košarkarskih dogodkih smo ponovno pokazali našo podporo. Veseli in ponosni smo, da smo postali »Presenting Sponsor« paradnih FIBA dogodkov v letih 2013 in 2014. Novo partnersko sodelovanje bo omogočilo močan prenos glavnih sporočil blagovne znamke Beko.