Nogomet

Po Vidiću Manchester zapušča tudi Ferdinand

STA/J.P.
13. 5. 2014, 15.08
Posodobljeno: 9. 8. 2017, 09.54
Deli članek:

Po Nemanji Vidiću bo Manchester United zapustil tudi Rio Ferdinand. Potem ko se je za nove poklicne izzive odločil srbski branilec Vidić, je podobno pot ubral tudi angleški branilec Ferdinand ter napovedal, da bo letošnja sezona njegova zadnja v vrsti Manchester Uniteda. Branilska naveza Ferdinand-Vidić tako odhaja v zgodovino rdečih vragov.

"Po 12 fantastičnih letih, ki sem jih preživel kot igralec najboljšega kluba na svetu, sem ocenil, da je napočil čas za odhod. V zadnjih mesecih sem veliko razmišljal o tem. Še vedno se počutim zdravega in pripravljenega, zato sem pripravljen za nov izziv. Veselim se tega, kar mi bo naklonila usoda," je za spletno stran Uniteda zapisal Ferdinand.

Petintridesetletni nekdanji angleški kapetan Ferdinand, ki mu vodstvo Uniteda ni ponudilo podaljšanja pogodbe, je v majici rdečih vragov zbral 454 nastopov in dosegel osem zadetkov, bil pa je tudi član moštva, ki je osvojilo šest naslovov angleškega prvaka, dva ligaška pokala, ligo prvakov in svetovno klubsko prvenstvo.