Nogomet

Poslovil se je Javier Zanetti

Ekipa
12. 5. 2014, 13.51
Posodobljeno: 9. 8. 2017, 09.54
Deli članek:

Potem ko je kar 19 let nosil dres milanskega Interja in odigral neverjetnih 846 tekem v dresu črno modrih, je legendarni argentinski nogometaš Javier Zanetti v soboto kopačke položil v kot. Štiridesetletni Zanetti je na San Siru odigral svojo zadnjo tekmo, Inter je s 4:1 premagal Lazio, Zanetti pa je odigral pol ure in požel ovacije tribune.

Reuters

»Obožujem vas. Hvala vsem za ta prekrasna leta, ki smo jih preživeli skupaj. Vse vas imam rad,« je po tekmi povedal čustveni Zanetti. Legendarni »Il Capitano« je kasneje priznal, da je komaj zadržal solze.

»Prav potruditi sem se moral, da sem zadržal solze, jokal sem v sebi. Pred očmi sem imel fantastične podobe minulih let, ki sem jih preživel tukaj,« je dejal 40-letni nogometaš. Argentinec je v Inter prišel že leta 1995 iz Banfielda, v klubu pa bo poslej opravljal naloge športnega direktorja. V dresu Interja je odigral 857 tekem, od tega 614 v serie A. Osvojil je pet »scudettov«, ligo prvakov, štiri italijanske pokale, štiri superpokale, pokal Uefa in klubsko svetovno prvenstvo.