Nogomet

Wayne Rooney znova v težavah zaradi hitre jeze

J.P.
5. 5. 2014, 12.14
Posodobljeno: 9. 8. 2017, 09.54
Deli članek:

Britanski nogometaš Wayne Rooney je dobro znan po svoji hitri jezi na igrišču in tudi zunaj njega. S podobnimi težavami pa se očitno spopada tudi njegov dirkalni konj, ki se morda malce preveč zgleduje po svojem lastniku.

Rooney se je zato moral za pomoč zateči h terapevtu, ki bo ublažil značaj njegove poskočne kobile Announcement, katere lastništvo si deli še z dvema igralcema Manchester Uniteda, Michaelom Carrickom in Jonnyjem Evanson. Eden od lastnikov je tudi John O'Shea, ki sedaj igra pri Sunderlandu.

28-letni nogometaš je zato najel poznavalca Garyja Witheforda, ki se bavi z nevarnimi in napornimi konji. 54-letni šepetalec konjem iz Wiltshirea v Veliki Britaniji je že postavil diagnozo: kobila ima psihološke težave. Pred kratkim je namreč enemu od svojih skrbnikov med sedlanjem zlomila nos. Rooney je triletno kobilo kupil prejšnji mesec.

Rooney sreče s konji ravno nima. 

Z ženo Coleen sta morala decembra lani upokojiti dva konja, Pippyja in Switcherooneyja, potem ko sta skupaj zbrala le eno zmago – avgusta leta 2012 je slavil Pippy. Dan terapije naj bi Rooneyja stal dobrih 1.200 evrov. Koliko je odštel za kobilo pa ni znano.