Ostali športi

Teniška zvezdnica izgubila bitko z rakom

K.A.
5. 5. 2014, 10.32
Posodobljeno: 9. 8. 2017, 09.54
Deli članek:

Pred časom se je poslovila s teniških igrišč, sedaj pa je žalostno izgubila bitko z zahrbtno boleznijo.

Nedavno upokojena britanska teniška igralka, Elena Baltacha, je v komaj 30. let starosti izgubila bitko z rakom. Le nekaj mesecev nazaj so ji odkrili raka na jetrih, a očitno je bila bolezen že tako razširjena, da ji ni bilo več pomoči.

Raka so ji diagnosticirali januarja letos, svojo najpomembnejšo bitko pa je izgubila 4. maja.

Teniški svet je seveda zavit v črno, Velika Britanija pa joka za eno od svojih najboljših igralk v zadnjih 10 letih. Elena, ki je v Britanijo prišla iz Ukrajine, je lani zaključila svojo profesionalno kariero, le mesec dni kasneje se je poročila z dolgoletnim fantom in trenerjem Ninom Severinom, a žal je njeno srečo kruto prekinila težka bolezen.

Raka so ji diagnosticirali januarja letos, svojo najpomembnejšo bitko pa je izgubila 4. maja. Probleme z jetri je imela že pri 19-ih letih, vse od takrat pa je bila pod posebnih nadzorom zdravnikov. Imela je dokaj uspešno kariero, na WTA lestvici pa je bila najvišje uvrščena na 49. mesto.

Baltacha, po rodu Ukrajinka, je večino življenja preživela na Škotskem. V zadnjih sezonah je bila najboljša igralka tenisa na Otoku, še lani pa je bila na lestvici WTA na 49. mestu.