Svet

Bo to zaključek iskanja male Maddie?

N.J.
5. 5. 2014, 12.01
Posodobljeno: 9. 8. 2017, 09.54
Deli članek:

Iskanje britanske deklice Madeleine McCann, ki je skrivnostno izginila 3. maja 2007, se morda bliža koncu, poročajo britanski mediji.

Arhiv Svet24

V iskalni akciji, ki traja že dolgih  7 let, naj bi končno prišlo do preobrata, poroča britanski spletni portal mirror.co.uk. Malo Madeleine McCann naj bi detektivi in forenziki z Scotland Yarda začeli iskati na Portugalskem, kjer je deklica tudi izginila. Tokrat ne bodo več iskali žive deklice, ampak njeno morebitno trupelce. Kot poročajo, bodo prekopali park v turističnem resortu na Portugalskem, kjer je družina v času izginotja deklice dopustovala. 

Tedaj 3-letna Maddie je izginila iz postelje 3. maja 2007 v času družinskih počitnic McCannovih na Portugalskem. 

Starša male Maddien Kate in Gerry McCann sta seznanjena, da bodo preiskovalci kopali na treh lokacijah v bližini resorta Praia de Luz, a onadva na Portugalsko menda ne nameravata odpotovati. Preikovalci bodo kopali okoli apartmaja 5A, kjer so spali McCannovi, pa tudi del plaže v bližini. "Starša sta seznanjena, da bodo začeli kopati, takoj ko dobijo zeleno luč s strani portugalskih oblasti," je povedal vir. "Zadeva bo za starša zelo čustvena in preveč boleča, da bi prisostvovala. Menita, da policisti niso dobili nobene nove sled. Morajo prekopati območje, da vidijo, če so med preiskovanjem morda kaj spregledali."

Preiskovalci bodo območje najprej pregledali z radarji in drugo tehnologijo, nato pa na sumljivih lokacijah še kopali.