Nogomet

Manchester United se zanima za slovenskega nogometaša

il
9. 3. 2014, 20.12
Posodobljeno: 9. 8. 2017, 09.53
Deli članek:

Roman Bezjak še vedno blesti v dresu Ludogorca. Tudi z njegovo pomočjo bolgarski prvak piše nogometno zgodovino svoje države.

Reuters

Petindvajsetletni koroški napadalec je z dvema zadetkoma pripomogel, da so zeleni v šestnajstini finala lige Europa s skupnim izidom 4:3 izločili favorizirani Lazio. S svojimi odličnimi igrami pa je napadalec pritegnil zanimanje še veliko večjih klubov širom Evrope.

Med slednje prav gotovo sodi Manchester United in tudi on se je postavil v vrsto tistih, ki so se ogreli za usluge drugega strelca lige Europa - Bezjak je v tem tekmovanju na sedmih tekmah dosegel šest zadetkov. Dejstvo je, da je United v veliki krizi, ki ji ni in ni videti konca. Zato se poleti obeta kar veliko sprememb v njegovem igralskem kadru, ogledniki kluba pa po svetu intenzivno iščejo morebitne okrepitve.

Lastnik kluba Kiril Domusčiev si že mane roke in pravi, da Slovenca ne bo (s)pustil za manj kot deset milijonov evrov.

Menedžer rdečih vragov David Moyes je zato svojemu bratu Kennyju naročil, naj si na srečanju Lazia in Ludogorca podrobno ogleda igro nekdanjega člana Celja. Bezjak je tudi proti rimskemu klubu dokazal, da je v izjemni formi, žogi je pot v mrežo našel na obeh tekmah. V večnem mestu je v izdihljajih prvega polčasa zadel za zmago z 1:0, v Razgradu pa nato zabil še enkrat in Ludogorcu pomagal do napredovanja v osmino finala.

Po poročanju otoških medijev je Kenny Moyes veliko bolj znanemu bratu sporočil, da Roman (še) ni na takšni ravni, da bi lahko prestopil v Manchester United. Kljub temu pa je zanimanje takšnega velikana za člana Ludogorca dodatna spodbuda za nadaljnje delo in prav gotovo ni daleč čas, ko bo Roman Bolgarijo zamenjal za precej bolj zvenečo nogometno državo. Lastnik kluba Kiril Domusčiev pa si že mane roke in pravi, da Slovenca ne bo (s)pustil za manj kot deset milijonov evrov.