Nogomet

Misuraca o slovenskem nogometu: "Nogomet tukaj je zabava"

bo
9. 3. 2014, 17.55
Posodobljeno: 9. 8. 2017, 09.53
Deli članek:

Gianvito Misuraca je eden tistih, ki so jeseni v dresu Gorice pokazali dovolj, da so preživeli Parmino zimsko prevetritev.

Arsen Perić

Ta je v Novo Gorico poslala nekaj novih nogometašev, nekaj jih je odšlo drugam, toda Misuraca bo tudi spomladi nosil dres obmejnega kluba. In tega se še kako veseli.

V svoji karieri je igral tudi za Palermo, Vicenzo in Grosseto.

»Privadil sem se na novo okolje, tukaj mi je zelo lepo,« ne skriva 23-letnik in dodaja: »Živimo v mestu ob slovensko-italijanski meji, klub vodi Parma, tudi zaradi tega življenje nogometaša tukaj ni kdo ve kako drugačno.« Ko se je Misuraca lani podal na novo pustolovščino, je pričakoval, da bo nogomet igral v državi, kjer kakovost brcanja žoge ni na kdo ve kako visoki ravni. A priznava, da se je uštel. »Nisem pričakoval, da je liga tako tekmovalna. Tukaj igra nemalo zanimivih nogometašev, dovolj o kakovosti povejo dosežki Maribora v Evropi,« pravi Misuraca, ki je v pogovoru z italijanskimi novinarji postregel tudi z glavnimi razlikami med njihovim in našim nogometom: »Kultura je vsekakor drugačna. Tukaj vsi stremijo k dobri igri, vzgoja igralcev je pomembnejša od rezultatov. Najbolj sta mi všeč organiziranost in kultura nogometa. Pa tudi to, da je nogomet tukaj zabava. A to ne pomeni, da ni dovolj profesionalizma. Ravno nasprotno.«

Ko so nogometaša iz Palerma povprašali, koga iz 1. SNL bi izpostavil, se ni odločil za nikogar iz svoje ekipe, s prstom je pokazal proti Ljubljani. »Za Olimpijo igra nogometaš po imenu Nik Omladič. Res je dober, zanj boste še slišali,« je prepričan strelec šestih golov na šestnajstih tekmah v 1. SNL. Ker je Misuraca pogodbeno še naprej vezan na Parmo, se poraja vprašanje, kaj ga čaka po koncu sezone. »Z odhodom k Gorici sem postal del zanimivega projekta, imam vse, kar potrebujem, da se izkažem. Poleti se bom seveda pogovoril s Parmo in tedaj bomo videli, kako naprej. Toda v tem trenutku ne razmišljam o prihodnosti, le o Gorici,« je za konec še pristavil nekdanji mladi italijanski reprezentant, ki je v svoji karieri igral tudi za Palermo, Vicenzo in Grosseto.