Nogomet

Katanec je za Ibrahimovića

STA/M.J.
14. 1. 2014, 13.30
Posodobljeno: 9. 8. 2017, 09.53
Deli članek:

Mednarodna nogometna zveza je v ponedeljek za najboljšega igralca leta 2013 izbrala portugalskega zvezdnika madridskega Reala Cristiana Ronalda. V glasovanju so sodelovali kapetani reprezentanc, selektorji in predstavniki medijev. Glasovi slovenskih predstavnikov bi na vrh izstrelili Šveda Zlatana Ibrahimovića.

Grega Wernig / Ekipa

Kapetan slovenske izbrane vrste je namreč na prvo mesto postavil prav prvega moža Parisa St. Germaina Ibrahimovića, drugo mesto je namenil Ronaldu, tretje pa Francozu Francku Riberyju, ki je z Bayernom pobral vse pomembne lovorike.

Selektor slovenske vrste Srečko Katanec je prav tako na prvo mesto zapisal Ibrahimovića, na drugo Argentinca Lionela Messija iz Barcelone, na tretje pa Ronalda.

Predstavnik slovenskih nogometnih novinarjev je bil dolgoletni televizijski komentator Andrej Stare z RTV Slovenija, ki je glasoval za Ronalda, Riberyja in Urugvajca Edinsona Cavanija iz PSG.

Zmagovalec izbora je svoje glasove namenil Kolumbijcu Radamelu Falcau, Valižanu Garethu Balu in Nemcu Mesutu Özilu, Messi pa je z glasovi podprl soigralce pri Barceloni, Španca Andresa Iniesto in Xavija Hernandeza ter Brazilca Neymarja. Ribery ni glasoval, saj je francoski kapetan vratar Hugo Lloris, ki je točke dal Riberyju, Nemcu Manuelu Neuerju in Balu.

Argentinski selektor Alejandro Sabella je pričakovano največ točk podelil Messiju, sledita pa Ribery in Ronaldo, francoski strateg Didier Deschamps je izbral Riberyja, Ronalda in Ibrahimovića, portugalski selektor Paulo Bento pa Ronalda, Falcaa in Bayernovega Nizozemca Arjena Robbna.