Svet

Mala Maddie: Starša sta kriva!

N.J.
14. 1. 2014, 13.27
Posodobljeno: 9. 8. 2017, 09.53
Deli članek:

Tako vsaj trdi odvetnica, ki je na sodišču zastopala žensko, ki je vozila pod vplivom alkohola in pustila petletnega otroka samega doma. Svoj primer je primerjala s primerom izginotja male Maddie, ki je skrivnostno izginila leta 2007 med družinskimi počitnicami. Med drugim je dejala, da sta McCannnova kriva zanemarjanja otroka.

Po mnenju odvetnice naj bi starša Madeleine McCann morala odgovarjati zaradi zanemarjanja otroka. Maja 2007 je namreč mala Maddie izginila iz apartmaja na Portugalskem, medtem ko naj bi njena starša večerjala v bližnji restavraciji. »Starša Madeleine McCann sta bila kriva, ker sta zanemarila otroka in ga pustila samega veliko dlje kot moja stranka. Pa zato sploh nista odgovarjala,« je povedala v svojem govoru na sodišču. Po njenem mnenju sta starša male Maddiebolj kriva kot 44-letnica, ki jo zastopa, čeprav je ta vozila pod vplivom alkohola in povzročila prometno nesrečo, ko je trčila v zadnji del avtomobila, ki je stal pred njo pri rdeči luči na semaforju. Policija ji je sledila domov – aretirati je niso mogli, ker je doma samega pustila komaj 5 let starega otroka. Ko so prišli domov, je otrok spal na kavču, pokrit z odejico. Ženska je priznala krivdo. Sodišče ji je naložilo 22-mesečno prepoved vožnje, 120 ur javnih del in 12-mesečni nadzor.

Odvetnica skrajno žaljiva

»Če bi bila Kate in Gerry McCann kriva zanemarjanja, kar nista, bi se že zdavnaj spoprijela s tem. Potekata dve sočasni policijski preiskavi v dveh državah, v sklopu katerih preiskujejo, kaj se je zgodilo Madeleine. Komentarji odvetnice so skrajno žaljivi in netočni,« je povedala prijateljica McCannovih.

Na Portugalskem sicer policija preiskuje tri osumljence. Analiza njihovih telefonskih klicev je pokazala, da so ravno v času izginotja deklice opravili neverjetno veliko klicev, prav tako pa naj bi se tedaj nahajali v predelu mesta, kjer je Maddie izginila.